Το αυθεντικό Ratpack μας δίδαξε να πίνουμε αλκοόλ πάνω απ’ όλα με στυλ

Ποιο ήταν το αγαπημένο ουίσκι του Frank Sinatra; Ποιο ήταν το κοκτέιλ που προτιμούσε ο Dean Martin; Λίγη ιστορία για τους πατέρες της γνήσιας ψυχαγωγίας.

Πως πίνανε αυτοί οι γίγαντες της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας; Τα μέλη του γνήσιου Ratpack, δηλαδή ο Frank Sinatra, o Dean Martin, o Sammy Davis Jr, o Peter Lawford και ο Joey Bishop, γνώριζαν καλά τι σημαίνει αλκοόλ.

Η κλασική ατάκα τους ήταν: «Μπορεί το αλκοόλ να είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου, αλλά η Βίβλος λέει: αγάπα τον εχθρό σου».

Αν κάτι ήξερε να κάνει το Ratpack, εκτός από το να γράφει και να εκτελεί μουσικά κομμάτια που έμειναν στην ιστορία της μουσικής, ήταν να πίνει…

Το όνομα ratpack το ανακάλυψε η γυναίκα του Bogard, Lauren Bacall, που μετά από μία ξέφρενη νύχτα στο Λας Βέγκας, αντίκρυσε την διαβόητη παρέα και είπε: «You look like a goddamn rat pack».

 

 

O Dean Martin έλεγε: «Όλος ο κόσμος είναι μεθυσμένος». Μετά πρόσθετε πως όταν όλοι θα είχαν ξεμεθύσει θα αναρωτιόντουσαν γιατί όλοι άκουγαν τη μουσική του. Φυσικά αυτό ήταν μία υπερβολική δήλωση μιας και όλοι ξέρουμε την ποιότητα της μουσικής των ratpackers.

Εξήντα χρόνια μετά, ο κόσμος ακόμη ακούει τα τραγούδια τους, πίνει τα κοκτέιλ τους και λέει τα αστεία τους.

Μπορεί ο Frankie να τρελαινόταν για ένα Jack Daniels, σίγουρα όμως του άρεσε να πίνει που και που ένα καλό scotch.

To αγαπημένο του Σκωτσέζικο ήταν το Chivas Regal. Σε κάθε show είχε πάντα backstage ένα μπουκάλι να του κρατάει συντροφιά στα δύσκολα, μάλιστα η διάσημη εταιρία χρηματοδότησε την περιοδεία του Diamond Jubilee tour το 1990.

Επίσης ένα αγαπημένο του ουίσκι ήταν το J&B Rare. Ο Herman Hover, ο ιδιοκτήτης του Ciro’s Nightclub στο Λος Άτζελες, κάποτε αποκάλυψε πως ο  Dean Martin ήταν οπαδός του Black & White Blended Scotch και του Haig & Haig Pinchbottle.

Ουίσκι: Ξέρεις να ξεχωρίζεις ένα bourbon από ένα scotch;

 

Ναι, ο Dean Martin γνώριζε καλά το bourbon του και δεν το χρησιμοποιούσε ποτέ για να φτιάξει old fashioned.

Ήταν ένας aficionado του καλού ουίσκι, παρόλο που τελικά το drinking problem του ποτέ δεν βελτιώθηκε με τα χρόνια.

Ο ίδιος ο Dean Martin ήταν φαν του Jack Daniels και μάλιστα το 1959 έκανε το δικό του ποτό με την ονομασία Dino’s, μία μίξη από βότκα και ουίσκι. Πάντα έφτιαχνε το old fashioned του με scotch κι όχι με bourbon.

O Sammy Davis Jr προτιμούσε τα κοκτέιλ και πάντα θα τον έβλεπε κανείς με ένα Highball στα χέρια.

Από το 1974 και μετά οι ratpackers έγιναν οι επίσημοι drinkers της διάσημης Ιαπωνικής εταιρίας ουίσκι Suntory. Τα Ιαπωνικά ουίσκι συνήθως πίνονται σε ποτήρια highball και ο Sammy Davis Jr ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε κάτι τέτοιο στην Αμερική, επηρεασμένος από τους Ιάπωνες.

Φυσικά μέσα στην διάσημη παρέα του ratpack όλοι αγαπούσαν ένα καλό Μαρτίνι και μάλιστα κάποιοι το προτιμούσαν με twist.

 

Από τον Sinatra μέχρι και τον Sammy Davis, όλοι γούσταραν ένα καλό Μαρτίνι πριν από το κυρίως «πιάτο» που ήταν το πατροπαράδοτο ουίσκι. Ακόμη και διάφοροι guest stars που κατά καιρούς έκαναν κολλητή παρέα μαζί τους, όπως οι Jerry Lewis, Buddy Greco και Don Rickles, όλοι θέλανε να κάνουνε την προθέρμανση τους με ένα καλό βερμούτ.

Ο ιστορικός μπάρμαν του Savoy Hotel έλεγε πως ο Frank έπινε το Martini του με ένα twist of lemon, Beefeater και λίγο βερμούτ. Δηλαδή προτιμούσε μάλλον την κλασσική συνταγή.

«Και φυσικά το ποτήρι του ήθελε πάντα να είναι γεμάτο φρέσκο πάγο» λέει ο διάσημος μπάρμαν.

Το σήμα κατατεθέν κοκτέιλ του ratpack ήταν το Rusty Nail. Ήταν γνωστό επίσης με τις ονομασίες ‘Mig 21’, ‘Knucklehead’, ‘Little Club No. 1’ ή και σαν ‘D&S’. Αυτό ήταν και το κοκτέιλ που έβαλε ξανά στο παιχνίδι το Drambuie, αναμιγμένο με scotch ουίσκι.

Ένας ήταν όμως ο Βασιλιάς των Κοκτέιλ και δεν ήταν άλλος από τον Frank Sinatra.

Mερικά από τα αγαπημένα του ήταν τα Rusty Nail, Marguerita, Old Fashioned και φυσικά το Manhattan.

To αγαπημένο του πότο όλων των εποχών όμως ήταν Jack Daniels και τέσσερις μεγάλοι κύβοι πάγου μέσα σε ένα κρυστάλλινο ποτήρι μαζί με λίγο soda water.

«Αυτό είναι το ποτό των gentlemen» συνήθιζε να λέει.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις πιο προσωπικές στιγμές των ratpackers όταν τα «έτσουζαν»:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved