Grand Prix Martini: Ενα cocktail γεμάτο από ιταλικό πάθος για ταχύτητα

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις τη μεγάλη παράδοση των Ιταλών στη Formula 1

Η σύλληψη, αλλά και η εκτέλεση, της ιδέας γι’αυτό το ιδιαίτερο martini ανήκει στον Denis Giuliani, επικεφαλής bartender του Savoy της Φλωρεντίας. Το κίνητρό του πίσω από αυτό το martini ήταν να δώσει την ευκαιρία στους εκλεκτούς φίλους του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ να απολαύσουν τους αγώνες με τη συνοδεία ενός cocktail που να θυμίζει την Imola και τη Monza. 

Ένα τετοιο cocktail δεν θα μπορούσε παρα να έχει δύο πολύ αυστηρές προδιαγραφές τις οποίες θα έπρεπε να τηρεί και δεν είναι άλλες από το ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικά κόκκινης απόχρωσης και με ιταλικά συστατικά. Το κόκκινο χρώμα δεν είναι μόνο το χρώμα της Ferrari αλλά και το παραδοσιακά επίσημο αγωνιστικό χρώμα όλων των ιταλικών αυτοκινήτων. Το ότι είναι και το χρώμα του πάθους, είναι μια ακόμα ευτυχής σύμπτωση.

 

 

Το πορφυρό του χρώμα μπορεί να οφείλεται τόσο στο κόκκινο βερμούτ, πάντα ιταλικό, όσο και στον χυμό εσπεριδοειδών που περιλαμβάνεται στα συστατικά του και μπορεί να είναι από πορτοκάλι μέχρι σαγκουίνι ή κόκκινο grapefruit. Όλα τα υλικά, αλλά και τον τρόπο παρασκευής του Grand Prix Martini θα τα δεις στις δύο galleries εκατέρωθεν.

 

 

Ακόμα κι αν δεν βρείτε διαθέσιμο το Gran Riserva Martini που προστάζει η αυθεντική συνταγή του Savoy, ένα οποιοδήποτε κόκκινο βερμούτ θα το αντικαταστήσει επάξια. Ο τρόπος παρασκευής του είναι πανεύκολος και δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο bartender skill και κάλλιστα μπορεί να συνοδεύσει τη θέαση του επόμενου αγώνα Formula 1 ακόμα κι αν δεν βρίσκεσαι κάπου στην Τοσκάνη. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved