Singapore Sling: Η αυθεντική συνταγή του κλασικού cocktail

Ήταν το cocktail-σύμβολο των roaring ‘20s και κάτι μας λέει ότι θα ξαναγίνει μετά από 100 χρόνια.

Σχεδόν κάθε κλασικό cocktail, από αυτά που επιμένουν να βρίσκονται στις σφιχτές λίστες των παραδοσιακών μπαρ, έχει προκαλέσει και μια συζήτηση για την καταγωγή του που μοιάζει με την ιστορία με τον Όμηρο και τις πόλεις που ερίζουν για την καταγωγή του. Το μύθος πολλές φορές δίνει μια καλύτερη ιστορία από ότι η πραγματικότητα. Αν ειπωθεί και μετά από μερικά cocktail γίνεται ακόμα καλύτερη. Αλλά το Singapore Sling δεν είναι ένα από αυτά, μάλιστα είναι και ένα cocktail με ονομασία προέλευσης.

 

 

Το Singapore Sling φτιάχτηκε όντως στη Σιγκαπούρη, σε αντίθεση με κάτι άλλα cocktail που άλλα υπόσχεται το ονοματεπώνυμό τους και αλλού φτιάχτηκαν για πρώτη φορά.  Το Moscow Mule φτιάχτηκε για πρώτη φορά κάπου στο Manhattan και το Americano στη βόρεια Ιταλία. Για το Singapore Sling ξέρουμε και το ακριβές σημείο στο οποίο φτιάχτηκε για πρώτη φορά, πίσω από τη μπάρα του ξενοδοχείου Raffles όταν ο bartender σκάρωσε μια συνταγή που θα μπορούσε να κρατήσει δροσερούς τους θαμώνες του μπαρ κατά τη διάρκεια ενός ζεστού, και πνιγηρού από την υγρασία, απογεύμα. Δες τα υλικά στην παρακάτω gallery.

 

 

Από το 1915 μέχρι και την κατάληψη της Σιγκαπούρης από τους Ιάπωνες κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, το long drink με το έντονο ροδαλό χρώμα και την ανακουφιστική δροσιά του gin έγινε σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου σφετεριζόμενο ακόμα και την τοπονυμία του, αφού έγινε απλά το μέρος όπου σερβίρουν το Singapore Sling. H ιαπωνική κατοχή εξφάνισε τα ίχνη της ακριβούς συνταγής του Singapore Sling μέχρι που κάποια στιγμή, πολύ μετά το πόλεμο ανακαλύφθηκε ένα «ραβασάκι» του 1936. Ένας ξένος επισκέπτης είχε ζητήσει τη συνταγή του cocktail για να μπορέσει να το φτιάξει με την επιστροφή του στην πατρίδα, όπως και έγινε. Η συνταγή η οποία παρατίθεται βήμα-βήμα μαζί με όλα τα υλικά στις gallery βασίζεται πάνω σε εκείνο το χειρόγραφο. Δες τη συνταγή στην παρακάτω gallery.

 

 

Οι μοναδικές σύγχρονες προσθήκες είναι το κερασάκι maraschino και ο ανανάς. Από τη στιγμή όμως που οι προσθήκες αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της δεύτερης νιότης του Singapore Sling, στα εκτυφλωτικά ‘70s, έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους ως αναπόσπαστα συστατικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved