Πανδημία και φαγητό: Εσύ έχεις παραγγείλει ποτέ το μεσημεριανό σου σε drive thru;

H ιστορία του drive-thru, από την Καλιφόρνια μέχρι τον κορονοϊό.

Όλοι ξέρουμε τι είναι τα drive thru. Σίγουρα τα έχουμε δει κάπου σε κάποια ταινία. Η αλήθεια είναι πως τα drive thru είναι ότι πιο αμερικάνικο μπορεί κανείς να βρει στον κόσμο. Αυτό είναι φυσικό μιας κι εκεί φτιαχτήκανε.

Και τώρα με τον κορονοϊό είναι ότι πιο βολικό για κάποιον να πάει με τις πιτζάμες του από το σπίτι, χωρίς να βγει από το αυτοκίνητο και να παραγγείλει το φαγητό του.

 

 

Τώρα ακόμη και το drive thru έχει αλλάξει με την πανδημία, αυτό ήταν φυσιολογικό να γίνει.

Στην Αμερική τα drive thru αποτελούν ένα σήμα κατατεθέν για όλους όσους αρέσκονται να τρώνε έξω. Είναι η μεγαλύτερη ευκολία μετά την παραγγελία στο σπίτι.

Η Αμερική φέρνει πίσω το αυτοματοποιημένο φαγητό εν όψει Covid-19

 

Από την στιγμή που ξεκίνησε η καραντίνα στην Αμερική, το 70% των πωλήσεων φαγητού γίνεται μέσω του συστήματος drive thru. Απλά πας με το αυτοκίνητο σου δίπλα από το παράθυρο του αγαπημένου σου εστιατορίου και δίνεις την παραγγελία σου, περιμένοντας πάντα μέσα στο αυτοκίνητο σου.

Η ιστορία του drive thru ξεκινάει από την δεκαετία του ’50 στην Αμερική, όταν όλα τα εστιατόρια έκαναν ανακαινίσεις και εγκαινίαζαν καινοτομίες για τους πελάτες τους. Έτσι κάποιος είχε την τρελή ιδέα να κάνει το σύστημα drive thru. Θα μπορούσες πλέον να παραγγείλεις φαγητό μέσα από το αυτοκίνητο σου.

Μέχρι το 1980, το 80% των πρωινών και των μεσημεριανών που σερβίρονταν στην Αμερική, γινόταν από drive thru παράθυρα.

Η κουλτούρα του drive thru φαγητού μπορεί από τη μία να δείχνει το άγχος και την ανάγκη για αποτελεσματικότητα μέσα στην Αμερικάνικη κοινωνία, από την άλλη όμως πλέον με την καραντίνα και τον κορονοϊό, το σύστημα drive thru είναι κάτι που φάνηκε χρήσιμο σε καιρούς σαν αυτούς.

Μπορεί πριν τον κορονοιό πολλές γειτονιές στην Αμερική να μην θέλανε άλλη μία τέτοια επιχείρηση κοντά στο σπίτι τους, πλέον όμως λόγω των μέτρων όλες οι επιχειρήσεις υιοθέτησαν το συγκεκριμένο σύστημα για τις ανάγκες του κοινού.

Τελικά το σύστημα drive thru αποδείχθηκε σαν ένα από τα πιο ασφαλή μέτρα που έγιναν στην Αμερική για τον κορονοϊό.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως είναι το drive thru στην Αμερική:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved