Η μπίρα ήταν πάντα στην καρδιά του πρίγκιπα Φίλιππου

Αν σκεφτεί κανείς ότι έφτασε μέχρι τα 99, είναι καλός λόγος για να συνεχίσουμε να ανοίγουμε μπίρες.

Η ιστορία λέει πως όταν κάποια στιγμή ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν καλέστηκε σε δείπνο από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuliano Amato, κοίταξε το κρασί που του προσέφεραν και είπε. «Φέρτε μου μπίρα. Ό,τι μπίρα και αν είναι, απλά να είναι μπίρα».

Και η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, ο πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου και δούκας του Εδιμβούργου δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με τα ποτά. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει προσωπικές της ετικέτες σε single malts. Ο πατέρας της έδειχνε αδυναμία στο Glenlivet και ο γιος της έχει δικά του βαρέλια από το αποστακτήριο Laphroaig. Ο δούκας προτιμούσε ωστόσο την μπίρα αλλά όχι οποιαδήποτε μπίρα.

Για την ακρίβεια έδειχνε μεγάλο σεβασμό και προτίμηση στο ζυθοποιείο Boddingtons. Η έδρα που είχε το ζυθοποιείο ήταν στο Manchester, αλλά η επιχείρηση έκλεισε το 2005 αφήνοντας τον δούκα να εξερευνήσει άλλες επιλογές γύρω από την μπίρα. Το σίγουρο ωστόσο είναι πως τόσο στις προσωπικές του στιγμές όσο και στις δημόσιες εμφανίσεις του, αν και δούκας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, έδειχνε να τρέφει περισσότερη αγάπη για το ζύθο καθότι τον έβλεπε κανείς μονίμως με μία μπίρα στο χέρι.

 

 

Πάντως η αλήθεια είναι πως με την Boddigtons κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 99 χρόνια. Ξέρουμε φυσικά πως δεν αρκεί μόνο αυτό, αλλά είναι μία πολύ καλή δικαιολογία για να ανοίξεις μία ακόμα μπίρα. Ή και περισσότερες.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved