Morning Glory Fizz: Το πρωινό cocktail για όσους βαρέθηκαν τους χυμούς

Αν η φωτιά καταπολεμείται με φωτιά, τότε γιατί να μην μπορείς να απαλλαχθείς από το hangover με τη βοήθεια ενός cocktail;

Οι άγραφοι νόμοι του καλού πότη βάζουν κάποια στεγανά για το πότε και σε ποια περίσταση μπορείς να πιεις κάθε ποτό. Για παράδειγμα η σαμπάνια έχει μια εορταστική διάθεση, η μπίρα μπορεί να καταναλωθεί με την παρέα από νωρίς γύρω από μια ψησταριά και το ουίσκι πρέπει να πίνεται μετά τη δύση του ηλίου, κατά προτίμηση με τους ώμους να γέρνουν πάνω σε κάποια μπάρα. Το ότι οι κανόνες είναι άγραφοι σημαίνει ότι μπορούν να δεχθούν πολλαπλές ερμηνείες, τα κοινωνικά και τα χρονικά όρια, να «ξεχειλώσουν» και στην τελική να πιει ο καθένας ό,τι του κάνει κέφι χωρίς να έχει το άγχος της ετικέτας. Αν υπάρχει ένας και μόνο απαράβατος κανόνας, αυτός είναι το ουίσκι δεν πίνεται το πρωί, εκτός κι αν είσαι ο λογοτεχνικός James Bond, αλλά γι’αυτόν έτσι κι αλλίως δεν ισχύουν οι κανόνες.

Ένα cocktail που ακούει στο όνομα Morning Glory Fizz, απορρίπτει με αυθάδεια ακόμα και αυτόν τον κανόνα. Το όνομά του δηλώνει ευθαρσώς και χωρίς υπονοούμενα ότι απολαμβάνεται κατά τις πρωινές ώρες και εκτός από ουίσκι κρύβει ακόμα έναν άσσο στο μανίκι του, βοηθάει στο hangover. Η θεωρία που θέλει το αλκοόλ σύμμαχο στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του hangover δεν είναι καινούργια. Έχει υποστηριχθεί από τον μετρ του είδους, Charles Bukowski, αλλά και από άλλους. Αν η πρόσληψη αλκοόλ συνδυάζεται και από όλα αυτά που έχει ανάγκη ανάγκη ο οργανισμός αυτά τα δύσκολα πρωινά, ακόμα καλύτερα.

Το ουίσκι είναι το βασικό συστατικό του, όμως βρίσκεται σε τέτοια ισορροπία με τα υπόλοιπα υλικά που δύσκολα θα έλεγε κάποιος ότι πρωταγωνιστεί. Το ασπράδι του αυγού αγκαλιάζει την ένταση την ένταση του ουίσκι και τη «σπάει» ενώ το γλυκόξινο προφίλ του θυμίζει όσο πρέπει τον χυμό που όφειλε να συνοδεύει το πρωινό σου. Οι φυσαλίδες της σόδας είναι το καλύτερο ξυπνητήρι για τον οργανισμό και τονίζει την καταλληλότητα του για κατανάλωση πολύ πριν τη δύση του ηλίου.

Το αυγό είναι ίσως το πιο αμφιλεγόμενο συστατικό των cocktails, μετά από τα εκλεκτά αποστάγματα που οφείλουν να απολαμβάνονται σκέτα και αργά, και οι περισσότεροι το αποφεύγουν επειδή δεν έχουν τολμήσει να το δοκιμάσουν ποτέ. To Morning Glory Fizz είναι το πλέον κατάλληλο για να ξεκινήσει κάποιος την εξερεύνηση των cocktail με αυγό. Σύμφωνα με το New and Improved Bartender’s Manual που έγραψε ο Harry Johnson το μακρινό 1882, είναι ένα cocktail που θα φέρει την πολυπόθητη όρεξη για να φάει κάποιος ένα πλήρες πρωινό και θα ηρεμήσει τα νεύρα. Έτσι ίσως να είναι και εξαιρετικό μετά από μια κουραστική Δευτέρα στη δουλειά και όχι μόνο για ένα δύσκολο Κυριακάτικο πρωινό.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις όλα τα συστατικά και αναλυτικά τα βήματα για να το καλύτερο γιατρικό του hangover.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved