Ουίσκι: Ξέρεις να ξεχωρίζεις ένα bourbon από ένα scotch;
16 SHARES

Η δημοφιλία του bourbon αυξάνεται συνεχώς, μετά την Αμερική αρχίζει να κατακτά και την Ευρώπη.

Προς επιβεβαίωση του άνωθεν ισχυρισμού, η παραγωγή του bourbon ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την Ένωση Αποστακτηρίων του Kentucky, ενώ οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 2,4 δις $. Το μερίδιο αγοράς του bourbon στην Αμερική ξεπερνάει το ⅓ των πωλήσεων αφήνοντας πίσω τα σκωτσέζικα και ιρλανδικά ουίσκι.

Οι λόγοι της ξαφνικής επιτυχίας του bourbon είναι πολλοί. Αρχικά έχει γίνει εξαιρετική προώθησή του μέσω της pop culture. Περισσότεροι κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί ήρωες από ποτέ εμφανίζονται να το απολαμβάνουν εντός κι εκτός γυρισμάτων. Οι ειδικοί λένε πως ακόμα πιο κρίσιμο ρόλο παίζει η τιμολογιακή πολιτική. Τα σκωτσέζικα ουίσκι είναι κατά κανόνα ακριβότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αναγκαστικά υπερτιμημένα, κάποια σπάνια κι εκλεκτά single malt αξίζουν τα λεφτά τους μέχρι τελευταίας πέννας, όμως οι περισσότεροι κοινοί θνητοί θέλουν να απολαύσουν απλά ένα καλό και τίμιο ουίσκι και το bourbon το προφέρει με επαρκή τρόπο. 

Για να χαρακτηριστεί ένα ουίσκι ως bourbon πρέπει να καλύπτει πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές, γεωγραφικές και συστατικών. Θα τις μάθεις στην gallery που ακολουθεί.16 SHARES