Γευστικές συμβουλές για να προκαλέσεις «επανάσταση» στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Σύμφωνα με μία σοφή παροιμία, ένας φίλος οφείλει να αγαπάει τον φίλο του με τα ελαττώματά του. Και η αλήθεια είναι πως μερικές φορές, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνουμε απόλυτα τη φιλοσοφία των φίλων μας, ξέρουμε πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Όλα τα παραπάνω με βρίσκουν σύμφωνο, εάν το ζήτημα βέβαια δεν αφορά στο φαγητό. Γιατί ειλικρινά, όσα χρόνια και αν περάσουν από όταν η χορτοφαγία… μπήκε στην παρέα μας, δεν θα σταματήσω ποτέ να πειράζω τον Γιάννη και τον Δημήτρη, που γύρισαν την «πλάτη» στα γλέντια της Τσικνοπέμπτης για να γίνουν vegan.

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως επειδή οι φίλοι μου έγιναν vegans, θα τους αφήσω και να πεινάσουν. Βλέπεις, παρότι δεν αντιλαμβάνομαι το δίλημμα «παστίτσιο ή φακόρυζο», αποφάσισα να δείξω αλληλεγγύη στην προσπάθειά τους για μία διαφορετική διατροφή. Κάπως έτσι, συμφωνήσαμε πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία Τσικνοπέμπτη αλλιώτικη από όλες τις άλλες, μία επαναστατική Τσικνοπέμπτη που θα μπορεί να απολαύσει όλη η παρέα. Όχι μόνο μπιφτέκι, λοιπόν, όχι μόνο μπριζόλα: Εμείς την Τσικνοπέμπτη τα ψήνουμε όλα!

Μπιφτέκια λαχανικών, μελιτζάνες ψητές και πατάτες με Hellmann's vegan mayo sauce, είναι οι γευστικοί «πρωταγωνιστές» της δικής μας Τσικνοπέμπτης, μίας ημέρας που «ο λαός δεν ξεχνά τα ψητά λαχανικά»! Εάν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να ακολουθήσεις το ίδιο παράδειγμα και να τσικνίσεις -ειρηνικά- με τους vegans κολλητούς σου, παρακάτω έχω συγκεντρώσει τις συμβουλές που υπόσχονται πως θα «απογειώσουν» το γεύμα σας.

rat1

#1 Ό,τι τρώγεται αξίζει μία θέση στη σχάρα σου

Ακριβώς επειδή δεν είσαι vegan, είναι κάπως δύσκολο να ξεχωρίσεις τα χορτοφαγικά πιάτα που όντως αξίζουν μία θέση στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως ο βασικός κανόνας για μία πετυχημένη vegan friendly Τσικνοπέμπτη, είναι να μην κάνεις διακρίσεις στη σχάρα και να βάλεις επάνω ό,τι τρώγεται, χωρίς δισταγμό. Ωστόσο, μην κάνεις το λάθος να βάλεις για ψήσιμο το κρέας μαζί με τα λαχανικά. Ψήσε πρώτα τα λαχανικά για να μείνει το ζουμί και το άρωμά τους στη σχάρα και έπειτα, χωρίς να την καθαρίσεις, τοποθέτησε τα κρεατικά.

#2 Βάλε στο «παιχνίδι» της Τσικνοπέμπτης τα κατάλληλα dressings

Κακά τα ψέματα, υπάρχουν μερικές τροφές που δύσκολα στέκονται στο ύψος ενός ξεχωριστού γεύματος, όπως εκείνου της Τσικνοπέμπτης! Οι βραστές πατάτες, τα μακαρόνια και τo κουνουπίδι, είναι μερικές πρώτες ύλες που χρειάζονται κάτι επιπλέον για να «κερδίσουν» μια θέση στο τραπέζι και αυτό δεν είναι άλλο, από τα απολαυστικά dressings της Hellmann’s, που είναι δίπλα μας στο φαγητό και μας οδηγούν σε νέα γαστρονομικά «μονοπάτια». Δεν ξέρω ποιες sauce προτιμάτε, εγώ πάντως προτείνω ανεπιφύλακτα τη vegan mayo sauce, την απαλή μουστάρδα και την κλασική κέτσαπ, δηλαδή τις επιλογές που φέρνουν «επανάσταση» σε κάθε παραδοσιακό τραπέζι.

#3 Δημιούργησε ασυναγώνιστες σαλάτες και ορεκτικά

Εάν μέχρι πέρυσι, το τζατζίκι και οι τηγανιτές πατάτες ήταν τα μόνα «starters» που υπήρχαν στον μπουφέ της Τσικνοπέμπτης, ήρθε ο καιρός να αλλάξουν τα πράγματα. Τα πρώτα πιάτα σε ένα γεύμα είναι απαραίτητα, διότι αυτά μας ανοίγουν την όρεξη για το «ψητό», είτε αυτό είναι τα παϊδάκια, είτε τα μανιτάρια πλευρώτους. Σημασία έχει να ανακαλύψεις νέες συνταγές που θα ολοκληρώσουν το γεύμα και τις οποίες θα μπορούν να απολαύσουν όλοι. Τι θα έλεγες για vegan πατατοσαλάτα με κάπαρη, «πολύχρωμα» spring rolls και μακαρονοσαλάτα με αυθεντική σάλτσα πέστο;

rat2

Στο χέρι σας είναι, λοιπόν, να μην μετατραπεί αυτή η διαφορετική Τσικνοπέμπτη σε… ματς. Σκοπός σας δεν είναι, άλλωστε, να καταλήξετε στο ποιος έχει τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες, αλλά να ανακαλύψετε μαζί πόση νοστιμιά χωράει σε ένα τραπέζι. Το σίγουρο είναι πως τόσο για τους κρεατοφάγους, όσο και τους vegans, μία ημέρα όπως η Τσικνοπέμπτη, επιτάσσει τις γεύσεις και τις συνταγές Hellmann’s!

#hellmanns #hellmannsgreece #vegan #vivalavegan #veganmayo #mayo



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved