Πώς θα γίνεις και εσύ expert στο food pairing τώρα που μένεις σπίτι

Ακόμη και αν εξακολουθώ να πηγαίνω στο γραφείο και δεν περνώ τις περισσότερες ώρες της ημέρας εντός, αργά το απόγευμα ή το βράδυ όταν επιστρέφω στο σπίτι, συνήθως έχω την αίσθηση πως οι επιλογές μου για διασκέδαση είναι περιορισμένες. Τι έχει το πρόγραμμα απόψε; Σειρά, ταινία ή περιήγηση στον κόσμο των social media;

Για να βγω, λοιπόν, από τη ρουτίνα της νέας μου καθημερινότητας, αποφάσισα να στραφώ κι εγώ -όπως οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μου- σε ένα νέο χόμπι. Στη δική μου περίπτωση όμως, αυτό το χόμπι δεν ήταν η μαγειρική, η κηπουρική ή το gaming, αλλά το food pairing! Τι ακριβώς είναι το food pairing; Πρόκειται για τη μέθοδο του να μπορείς να αναγνωρίζεις ποιες τροφές και ποτά ταιριάζουν καλά μεταξύ τους και τα οποία, όταν συνδυάζονται, δημιουργούν μία άψογη γαστρονομική εμπειρία. Ουσιαστικά ένα τρόφιμο ταιριάζει καλά με ένα άλλο ή με ένα ποτό, όταν μοιράζονται κοινά γευστικά στοιχεία. Και μπορεί να μην το γνώριζες όμως, το άρωμα των φαγητών και των ποτών, καθορίζει σε σημαντικό βαθμό αυτούς τους συνδυασμούς, μιας και σύμφωνα με έρευνες, το 80% της γεύσης, προέρχεται από την όσφρηση!

Γιατί στράφηκα στο food pairing; Διότι αν υπάρχει κάτι που μου έχει λείψει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τους τελευταίους μήνες, είναι το να μπορώ να επισκέπτομαι τα στέκια μου, τα μπαρ, τα μπιστρό και τα εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας, στα οποία έδινα άλλοτε τα καθιερωμένα μου ραντεβού μετά το γραφείο. Ουσιαστικά, μου έχει λείψει η απόλαυση του να δοκιμάζω νέες γεύσεις, του να ανακαλύπτω νέους γαστρονομικούς συνδυασμούς, του να εκπλήσσω τον ουρανικό μου, του να πίνω ένα METAXA μαζί με τους φίλους ή τους συναδέλφους μου και να συζητώ μαζί τους για τα σχέδιά μου, για τη ζωή, για τις σχέσεις.

Έμεινα, λοιπόν, σπίτι και ανακάλυψα την τέχνη του food pairing και το ίδιο αξίζει να κάνεις και εσύ, αν θέλεις να εμπλουτίσεις τα βράδια και τα απογεύματά σου με εμπειρίες που «ξυπνούν» και συναρπάζουν τον ουρανίσκο σου και σε βγάζουν από τη ρουτίνα. Ιδού, λοιπόν, τρεις προτάσεις που αξίζουν την προσοχή σου.

Online dating ή ραντεβού εντός με METAXA 12 Stars και κάστανα

Αν η περίοδος που διανύουμε σε βρίσκει μόνο, τότε κάνε μία διαδικτυακή έρευνα, διότι online θα βρεις τώρα μία σειρά από εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ξανά την είσοδό σου στον κόσμο των ραντεβού. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για μία νέα γνωριμία και μία virtual dating βραδιά; Ακόμη όμως και αν βρίσκεσαι σε σχέση ή συγκατοικείς, αυτός ο food pairing συνδυασμός θα δώσει άλλη ώθηση στις βραδιές εντός.

Για μία ρομαντική βραδιά στο σπίτι, είτε από κοντά, είτε μέσω βιντεοκλήσης, λοιπόν, δοκίμασε να συνδυάσεις κάστανα -γλασέ ή ψητά στο τζάκι- με το METAXA 12 Stars. Οι λάτρεις της ποιότητας και των αυθεντικά παλαιωμένων αποσταγμάτων το γνωρίζουν καλά, ενώ ο συνδυασμός αρωμάτων ξύλου δρυός, βανίλιας, αποξηραμένων καρπών και καπνού που διαθέτει και η βελούδινη και γεμάτη γεύση του, ταιριάζει απόλυτα με τα κάστανα. Αν δεν έχεις τζάκι και δεν ξέρεις πώς να φτιάξεις κάστανα γλάσε, στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές συνταγές, ενώ τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς, είναι απλώς κάστανα, ζάχαρη, νερό, βανίλια και χυμό λεμονιού. Ακόμη περιμένεις;

image1

Σπιτικό ποπ κορν αρωματισμένο με πάπρικα και METAXA Private Reserve

Θέλεις να διασκεδάσεις απόψε, αλλά δεν επιθυμείς να καταλήξεις για μία ακόμη βραδιά βλέποντας ταινίες στην τηλεόραση; Ο ψηφιακός κόσμος σου δίνει μία σειρά από επιλογές για να βιώσεις νέες εμπειρίες, ακόμη και εξ αποστάσεως. Τι θα έλεγες για μία online, δωρεάν περιήγηση σε κάποιο από τα πλέον σημαντικά μουσεία του κόσμου ή για μία virtual βόλτα στους πιο φημισμένους δρόμους της Νέας Υόρκης και του Παρισιού; Χαλάρωσε, βάλε την αγαπημένη σου μουσική, ετοίμασε σπιτικό ποπ κορν αρωματισμένο με πάπρικα και συνόδευσέ το με METAXA Private Reserve plain σε χαμηλό ποτήρι.

Η βελούδινη, ώριμη και πλούσια γεύση του METAXA, με το γεμάτο σώμα και την έντονη, μεγάλης διάρκειας επίγευση θα σε «ταξιδέψει» και θα ταιριάξει άψογα με αυτή την πρόταση για ποπ κορν. Για να ετοιμάσεις σπιτικό ποπ κορν αρωματισμένο με πάπρικα, θα χρειαστεί απλώς να φτιάξεις με την κλασική, σπιτική μέθοδο το ποπ κορν και όταν είναι έτοιμο και ζεστό, να το βάλεις σε ένα μπολ και να προσθέσεις βούτυρο, πάπρικα, αλάτι και να ανακατέψεις καλά.

image2

Μπαστουνάκια από γραβιέρα, θυμαρίσιο μέλι, μαύρο σουσάμι και METAXA 12 Stars

Στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, το να προσκαλέσεις όλους τους φίλους σου στο σπίτι για να διασκεδάσετε, να τα πείτε, να δοκιμάσετε νέες γεύσεις ή να απολαύσετε μία gaming βραδιά, δεν φαντάζει καλή ιδέα. Λύσεις όμως για να σας φέρουν κοντά και να αναβαθμίσουν το απόγευμα μίας Παρασκευής ή ένα Σαββατόβραδο υπάρχουν. Για παράδειγμα, μία επιλογή στην οποία στρέφομαι συχνά το τελευταίο διάστημα, είναι οι online βραδιές διασκέδασης με την παρέα με τη βοήθεια apps, όπως το Houseparty, βραδιές τις οποίες φροντίζω να εμπλουτίζω με τους κατάλληλους γευστικούς συνδυασμούς.

Η food pairing πρότασή μου για τη βραδιά με τους φίλους, λοιπόν, είναι τα μπαστουνάκια από γραβιέρα αγελάδας με θυμαρίσιο μέλι και σπόρους μαύρου σουσαμιού, συνοδευόμενα από METAXA 12 Stars με πάγο και μία φλούδα από πορτοκάλι. Θα βρεις όλα τα υλικά που χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις αυτό το γευστικό και ομολογουμένως γκουρμέ σνακ, με μία βόλτα στο σούπερ μάρκετ, ενώ η ξηρή, βελούδινη, γεμάτη και με έντονο χαρακτήρα ξύλου δρυός γεύση του συγκεκριμένου ποτού, θα ταιριάξει απίστευτα με αυτό το τυρί.

image3

Αυτοί είναι, λοιπόν, τρεις απλοί αλλά γευστικά απολαυστικοί συνδυασμοί που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις ξεχωριστές food pairing εμπειρίες στο σπίτι, τώρα που η καθημερινότητά σου σε βρίσκει περισσότερο εντός, παρά εκτός. Πού ξέρεις; Αν τους δοκιμάσεις, μπορεί να θελήσεις να παρακολουθήσεις και εσύ ένα online σεμινάριο για τεχνικές food pairing και να κάνεις τα πρώτα βήματα στον κόσμο της γευσιγνωσίας!

#apolafsteypefthina



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved