To Dram in a Can είναι το ιρλανδέζικο ουίσκι που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου

Η ιστορική αδικία που ήθελε μόνο τους οπαδούς της μπύρας να ζουν με ευκολία της αλουμινένιας συσκευασίας επιτέλους τελειώνει.

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις του ιρλανδέζικου ουίσκι, αφού πλέον θα μπορούν να έχουν πάντα μαζί τους μια, ή και παραπάνω, μεζούρα από το αγαπημένο τους ποτό. Τα μπαρ είναι ακόμα κλειστά οπότε γιατί να μην πάρεις το κουτάκι σου έξω; Η μόδα με τα κουτάκια που περιέχουν ατομικές μερίδες έχουν κατακλύσει τελευταία τον χώρο του ποτού και επιτέλους ήρθε η ώρα και για το ιρλανδικό ουίσκι να μπει στο παιχνίδι.


Το Dram in a Can είναι το πρώτο του είδους που εμφιαλώνεται (ή μήπως εγκιβωτίζεται;) με αυτό τον τρόπο και μας έρχεται από την Two Stacks. Οι υπεύθυνοι του αποστακτηρίου παραδέχονται ότι το lockdown είναι αυτό που τους οδήγησε να πειραματιστούν με αυτή τη συσκευασία. Κάθε κουτάκι είναι χωρητικότητας 100ml, τυπικά γενναιόδωροι οι Ιρλανδοί στη μεζούρα, και φιλοξενεί μέσα του ένα απόσταγμα 43% περιεκτικότητας σε αλκοόλ. Δεν πρόκειται για κάποιο υπάρχον blend της εταιρείας, αλλά για ένα μοναδικό που σκάρωσαν την ειδική αυτή περίπτωση. 

Το τελικό αποτέλεσμα περιγράφεται ως ένα ισορροπημένο μίγμα μεταξύ ελαφρού και σκούρου grain, εμφανή τα αρώματα της τύρφης και το χαρακτηριστικό αποτύπωμα του χάλκινου άμβυκα να το ακολουθεί. Εκτός από τέκνο της ανάγκης που γέννησε η πανδημία, για την Two Stacks το Dram in a Can είναι και μια απόπειρα να κάνει πιο προσιτό το premium ουίσκι στο ευρύτερο κοινό. 

Είναι ένα από τα ελάχιστα που χρησιμοποιεί τυρφώδη βύνη ως πρώτη ύλη, ενώ κατα τη διαδικασία παραγωγής του δεν προστίθεται καμία χρωστική ουσία και αποφεύγεται το ψυχρό φιλτράρισμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικό old school ποτό μέσα στην πιο τεχνολογικά προηγμένη συσκευασία. 

Το μικρό μέγεθος της συσκευασίας το καθιστά ιδανικό για κάθε τσέπη, μεταφορικά και κυριολεκτικά μιλώντας. Η τετράδα αναμένεται να κοστίζει κάτω από 20€ και ένα κουτάκι χωράει ακόμα και στην πιο μικρή τσέπη του μπουφάν, Slàinte.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved