Το Hakushu 18 ετών είναι το καλύτερο δώρο για να κάνεις στον εαυτό σου

Η Suntory έχει κάτι διαφορετικό για τους φανς του Yamazaki.

Εάν καθίσουμε να αναλύσουμε την ποιότητα, την υπεροχή και ενδεχομένως την υπερβολή του ιαπωνικού ουίσκι, το πιο σίγουρο είναι πως θα γεμίσουμε αναρίθμητες σελίδες πριν περάσουμε στο ίδιο το μπουκάλι. Παρότι η ιαπωνική απόσταξη έχει τον δικό της ρυθμό και την ιδιαίτερα ακριβή τιμή της, έχει παράλληλα κορυφαίες εμφιαλώσεις. Όπως το Hakushu 18 ετών, ένα ζωντανό θαύμα της Suntory για όσους αγαπούν τα πιο oily και φρουτώδη ουίσκι και που προφανώς έχουν αρκετά λεφτά να ξοδέψουν. Ή και να επενδύσουν.

hakushu34

Το Hakushu δημιουργείται εξ’ ολοκλήρου από βύνη κριθαριού χρησιμοποιώντας το νερό από τις λίμνες Ojira και Jingu, με το νερό να περνάει από ένα είδους φυσικού φιλτραρίσματος λόγω του πετρώδη γρανίτη από το οποίο περιστοιχίζεται το νερό. Το Hakushu των 18 ετών έχει πολύ απαλή υφή, είναι εξαιρετικά ισορροπημένο και παρότι περιέχει αρκετές νότες από βότανα και φρούτα, το αποτέλεσμα είναι μεν περίπλοκο αλλά ταυτόχρονα ξεκάθαρο στη γεύση.

hakushu18 old

 

Η μύτη για παράδειγμα είναι γεμάτη από από αχλάδι, φλούδες πορτοκαλιού αλλά και διακριτικό σε καπνό. Γλυκιά παλέτα, που θυμίζει γλυκό αρτοσκεύασμα, αλλά που μπορεί να εντοπίσει κανείς και νότες από βανίλια και βότανα. Η επίγευση ειναι μακρά, αφήνοντας πάλι μία ιδέα καπνού, φρουτένια με νότες μελιού. Κάποιοι το θεωρούν ανώτερο του Yamazaki και ενδεχομένως να μην έχουν άδικο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved