Το Woodford Reserve κυκλοφορεί την παλαιότερη φιάλη του

Με 17 έτη, βαρέλια από 2003 και προσιτή τιμή, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. 

Αν δεν πιούμε τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, πότε θα πιούμε; Για την ακρίβεια, τώρα που οι γιορτές είναι προ των πυλών, δεν αξίζει να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα πιο premium μπουκάλι; Είτε για να το πιεις με τους φίλους σου, είτε για να σε συνοδέψει μέσα στις κρύες νύχτες του χειμώνα.

 masters collection

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που οι συλλεκτικές εκδόσεις των διαφόρων εμφιαλώσεων κάνουν την εμφάνισή τους αυτή την εποχή και η μεγάλη του bourbon οικογένεια δεν θα μπορούσε να λείπει από κάτι τέτοιο. Το Woodford Reserve, που έχει ζεστάνει από καουμπόηδες μέχρι Προέδρους των ΗΠΑ, κυκλοφορεί την παλαιότερη φιάλη του ηλικίας 17 ετών, από βαρέλα του 2003. Ακόμη και στο σουλούπι του είναι αρκετά διαφορετικό και πιο μινιμαλιστικό από τα υπόλοιπα της σειράς, έτσι ώστε να τονίζει την ‘‘Very Fine Rare’’ ταυτότητά του.

H περιγραφή του αναφέρει πως θα εντοπίσεις στη μύτη αρώματα από δρυ, καραμέλα και καστανή ζάχαρη, με χαρακτήρα από φύλλα καπνού και μήλα. Η παλέτα χαρακτηρίζεται από παλαιό ξύλο δρυ, με γεύση που ισορροπείται από μήλα και κιτροειδή ενώ η επίγευση είναι μακρά και απορρέει ρετσίνι και γλυκό μαλτ. Δεν ακούγεται καθόλου άσχημο.

 

H τιμή του κοστολογείται στα 107 περίπου ευρώ και είναι διαθέσιμο και στις ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο ρίξε μία ματιά και σε αυτό εδώ το καμάρι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved