Το Black Bowmore DB5 1964 είναι το απόσταγμα μιας ιστορικής σύμπραξης

Ένα whisky που θα ανάγκαζε τον James Bond να προδώσει το "shaken, not stirred".

Τι κάνει μια χρονιά ξεχωριστή για μια εταιρεία; Και τι γίνεται όταν μια χρονιά είναι σημαντική για δύο, φαινομενικά, άσχετες μεταξύ τους εταιρείες; Το έτος 1964 ήταν σταθμός και για τις δυο ιστορικές εταιρείες και αποφάσισαν να το γιορτάσουν μαζί με μια ξεχωριστή συνεργασία. Για την Bowmore ήταν η χρονιά ορόσημο για το 240 ετών αποστακτήριο, κατά την οποία εγκατέλειψαν το κάρβουνο και προμηθεύτηκαν έναν σύγχρονο άμβυκα. Εκείνη τη χρονιά, από αυτόν τον άμβυκα βγήκε το απόσταγμα που θα γινόταν γνωστό στη συνέχεια ως το Black Bowmore.  Καθιερώθηκε ώς ένα από τα πιο σπάνια και ζηλευτά single malt και αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο κάθε whisky aficionado. Αυτή η παρτίδα είναι μόλις η έκτη Black Bowmore που εμφιαλώνεται στην ιστορία και σε μόλις 6000 φιάλες. 

 

 

Για την Aston Martin, το 1964 ήταν η χρονιά που κύλησε από τη γραμμή παραγωγής η πρώτη DB5. Καμία διαφημιστική καμπάνια δεν χρειάστηκε γιατί εκείνη τη χρονιά βγήκε στις αίθουσες το Goldfinger και την οδήγησε για πρώτη φορά ο 007. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία.

Εξού λοιπόν και το όνομα Black Bowmore DB5 1964 για αυτή εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση ενός ήδη σπάνιου single malt. Για την ακρίβεια το DB5 αφού πρώτα ωρίμασε για 31 χρόνια σε oloroso sherry βαρέλια, μπήκε σε μόλις 25 ειδικά σχεδιασμένες φιάλες. Το κάτω μέρος του μπουκαλιού είναι επενδεδυμένο με αλουμίνιο και έχει σμιλεμένους αυλούς ώστε να θυμίζει το άνω μέρος ενός πιστονιού έτοιμο να υποδεχτεί ελατήρια. Στην ειδική θήκη βαλιτσάκι, εκτός από υγρό αντικείμενο του πόθου, θα βρείτε και ένα βιβλίο για το ιστορικό, για αμφότερες τις εταιρείες, 1964.

 

 

Η απαγορευτική, για τους κοινούς θνητούς, τιμή των 65000$ δεν αναμένεται να σταθεί εμπόδιο για μια τόσο μικρή παραγωγή ειδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι στους φανατικούς της Bowmore θα προστεθούν και αυτοί της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.   

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved