Μετέτρεψε το σπίτι σου στο μπαρ που θα θελες να βρεθείς

Για να μη σου λείψει τίποτα στο lockdown.

Δεύτερο lockdown λοιπόν και η ανάγκη για χαλάρωση και καλό ποτό φαίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Μήπως ήρθε η στιγμή να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου; Μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις εσύ ο bartender που θα ήθελες να σε σερβίρει; Μετέτρεψε το σπίτι σου στο αγαπημένο σου μπαρ – ή ότι πιο κοντινό σε αυτό – και μάθε – από πρώτο χέρι – πως τα καλύτερα cocktails κρύβονται στην απλότητα.

Ζήσε λοιπόν τη στιγμή, έστω και στο σπίτι, παρέα με το Jack Daniel’s και τα ταχύρυθμα μαθήματα από τον Αλέξανδρο Δοντά, Jack Daniels Brand Ambassador.

Ξεκινάς νωρίς το απόγευμα με ένα πιο ελαφρύ σερβίρισμα, ό,τι πρέπει για πριν το φαγητό. Derby Highball λέγεται το cocktail που ψάχνεις. Δεν έχεις παρά να πάρεις από το σούπερ μάρκετ ένα Jack Daniel’s Tennessee Honey, μερικά lime, Schweppes Pink Grapefruit Soda και έχεις ό,τι χρειάζεσαι γι’ αυτό το πότο.

 

Jack Derby Highball

 

Σ’ ένα ψηλό ποτήρι σωλήνα – ή αλλιώς, για τους γνώστες, ποτήρι highball – γεμίζεις με πάγο και προσθέτεις μέχρι τη μέση grapefruit σόδα (περίπου 100ml). Προσθέτεις το χυμό από μισό lime και τέλος 60ml Jack Daniel’s Tennessee Honey χρησιμοποιώντας για μεζούρα πράγματα που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σου. Μπορεί να είναι ένα σφηνοπότηρο, ένα ποτήρι από μονό ελληνικό καφέ, μια αυγοθήκη ή ακόμα κι ένα scoop παγωτού. Όλα αυτά έχουν χωρητικότητα 30ml, άρα επί δύο. Ανακατεύεις ελαφρώς και γαρνίρεις με μια ροδέλα από lime που θα δώσει την απαραίτητη φρεσκάδα.

Το επόμενο cocktail λέγεται Manhattan Tall και είναι ιδανικό για τα εορταστικά βράδια που έρχονται. Κατάλληλο για μετά το φαγητό, ένα cocktail που μετατρέπει το κλασσικό και αγαπημένο Manhattan σε Highball και ανεβάζει τα skills σου σε άλλο level. Jack Daniel’s Old No.7, γλυκό ιταλικό βερμούτ Cinzano Rosso, Schweppes Tonic, γλυκό του κουταλιού βύσσινο είναι τα υλικά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις και να γαρνίρεις αυτό το cocktail. Υλικά που υπάρχουν σε κάθε σούπερ μάρκετ. Απευθείας ξανά στο ψηλό ποτήρι γεμίζεις με πάγο, προσθέτεις 40ml Jack Daniel’s Old No.7, 30ml Cinzano Rosso και συμπληρώνεις με Schweppes Tonic water μέχρι να γεμίσει το ποτήρι. Αναδεύεις ελαφριά και προσθέτεις ένα βυσσινάκι για γαρνιτούρα.

Κι επειδή οι καλοί bartenders είναι παντώς καιρού, ένα Tennessee Toddy δεν πρέπει να λείπει από τη γκάμα σου τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Χρειάζεσαι 60ml Jack Daniel’s Old No.7, 15ml φρέσκος χυμός λεμόνι, 15ml μέλι, 100ml ζεστό νερό.

 

Jack Tennessee Toddy

 

Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί – εντάξει, να λιώσει – το μέλι και γαρνίρεις με ένα στικ κανέλας κι ένα κομμάτι ginger. Αν θέλεις να το κάνεις ακόμα πιο εύκολο, τότε χρησιμοποίησε Jack Daniel’s Tennessee Honey και μπορείς να παραλείψεις το μέλι. Αν πάλι θέλεις να νιώσεις πιο δημιουργικός αρωμάτισε το ζεστό νερό με κάποιο τσάι της επιλογής σου.

Είσαι πλέον έτοιμος να ανακαλύψεις τα μυστικά του bar. Να θυμάσαι πως ό,τι και αν κάνεις #makeitcount αλλά και επίσης πως ο σωστός bartender σερβίρει και καταναλώνει υπεύθυνα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved