Όταν το «νοιάζομαι για τον άλλον» γίνεται πραγματικότητα μέσα από πράξεις

Κάνοντας μία σύντομη ανασκόπηση των τελευταίων οκτώ μηνών, δεν θα μπορούσα παρά να παραδεχθώ ότι… έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στη ζωή μου. Αν πέρυσι αυτή την εποχή κάποιος μου έλεγε όλα όσα επρόκειτο να συμβούν, θα πίστευα ξεκάθαρα ότι αναφερόταν σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Να που όμως όλοι μάθαμε να ζούμε διαφορετικά και προσαρμόσαμε την καθημερινότητά μας στα νέα δεδομένα. Ζούμε μία νέα πραγματικότητα, μια διαφορετική καθημερινότητα και αυτό, είναι γεγονός.

Παρά τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, υπάρχει και ένα θετικό σημείο σε αυτή την ιστορία που αξίζει να σταθούμε.. Δεν ξέρω αν συμβαίνει επειδή αυτή η κατάσταση που ζούμε μας αφορά όλους ανεξαιρέτως, αλλά παρατηρώ γύρω μου ότι έχουμε αρχίσει να νοιαζόμαστε περισσότερο ο ένας για τον άλλον.

Σίγουρα οι προσωπικές εμπειρίες που έχω να μοιραστώ από τους τελευταίους μήνες, είναι πολλές. Το ίδιο και τα παραδείγματα προσφοράς που ειλικρινά κάνουν τη διαφορά στις μέρες μας για ολόκληρη την κοινωνία. Μαθαίνοντας, λοιπόν, για την πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς να προσφέρει συνολικά έξι παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία», δεν μπορούσα παρά να θελήσω να γράψω για αυτή τη δωρεά.

Γιατί αν υπάρχει κάτι που όλοι μας έχουμε ανάγκη την περίοδο που διανύουμε, αυτό είναι αναμφίβολα περισσότερες θετικές και αισιόδοξες ειδήσεις. Όταν δε τα νέα αυτά αφορούν στην υγεία μας, τότε αξίζουν ακόμη περισσότερο την προσοχή μας.

ins rat

Μετρώντας περισσότερα από 120 χρόνια ιστορίας στην Ελλάδα (αρκεί να αναφέρω ότι τα πρώτα της προϊόντα κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά στα τέλη του 19ου αιώνα), η Nestlé Ελλάς συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την κάλυψη έκτακτων αναγκών σε υγειονομικό επίπεδο. Με αυτή τη δωρεά θα βοηθήσει να δημιουργηθούν τρεις νέες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να αναβαθμιστούν πλήρως άλλες τρεις υπάρχουσες.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία της αφήνει μία μόνιμη παρακαταθήκη για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας της χώρας μας και δη, μία παρακαταθήκη που αφορά στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών. Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας».

ins rat2

Για εμένα, λοιπόν, το βασικό μήνυμα από αυτή την αισιόδοξη ιστορία είναι ένα: Ας φροντίσει ο καθένας μας αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε να δείξει ότι νοιάζεται για τον άνθρωπο, την κοινωνία και τον πλανήτη, με όποιον τρόπο μπορεί. Διότι ακόμη και μία μικρή, απλή και καθημερινή πράξη προσφοράς ή πρωτοβουλία, μπορεί να αλλάξει πολλά. Πάνω από όλα όμως, ας φροντίσουμε να αντλήσουμε έμπνευση από τα παραδείγματα προσφοράς για τα οποία διαβάζουμε, τις πρωτοβουλίες εκείνες που μας δίνουν ελπίδα για το μέλλον και κάνουν το σήμερα λίγο πιο αισιόδοξο.

Sponsored by Nestlé

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved