5 γερμανικές Weiss για να γίνει η Άνοιξη καλύτερη

Γουλιά και συχώριο!

Ένα ωραίο απόγευμα, πριν πολλά πολλά χρόνια, όταν ακόμα το Γκάζι δεν είχε γίνει το κέντρο της Αθηναϊκής διασκέδασης, είχαμε την τιμή (και την τύχη) να συστηθούμε με τις Weiss μπύρες σε μια ταράτσα ενός ροκόμπαρου. Και ήταν μία στιγμή μαγική που χαράχθηκε στη μνήμη μας με πύρινα γράμματα.

Τότε δεν κυκλοφορούσαν πολλές του είδους στην αγορά, μία συγκεκριμένη ετικέτα έβρισκες και ένιωθες τυχερός–όχι όπως τώρα. Οι Weiss μπύρες ξεχωρίζουν για τη «σταρένια» τους σύνθεση, τον πλουσιότατο αφρό και την γεμάτη αλλά «ανοιξιάτικη γεύση». Κατάγονται από τη Βαυαρία και νιώθεις να σε ξεδιψάνε καλύτερα κι απ’ το νερό ενώ χορταίνεις το μάτι και το στομάχι σου από την αίσθηση πληρότητας που σου χαρίζουν. Ναι τις αγαπάμε με πάθος! Πρόβλημα;

Τεράστια κουβέντα γίνεται μάλιστα για τον τρόπο σερβιρίσματος. Στο βιντεάκι σου βρήκαμε τον κατάλληλο άνθρωπο για να σου δείξει τη μέθοδο τη σωστή, έναν μοναχό που ξέρει από καλή Weiss. Μάλιστα, χωρίς να το θέλουμε, ήρθε στο μυαλό μια επική στιγμή από τα φοιτητικά μας χρόνια: τότε που μία barwoman αποφάσισε να κουνήσει τη μπύρα ανάμεσα στο μπούστο της αντί για τα χέρια της–να’ ναι καλά η κοπέλα.

Στο παρακάτω φωτογραφικό άλμπουμ σου παρουσιάζουμε τις 5 γερμανικές Weiss στις οποίες έχουμε καταλήξει μετά χρόνια δοκιμών –και ύστερα από εκατοντάδες απογεύματα με κολλητούς που τις ήπιαμε στην υγειά μας. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved