Ο Tarantino μπορεί να προσκυνάει το σινεμά αλλά τρελαίνεται για το καλό whisky

To whisky και οι ταινίες του Ταραντίνο πάνε χέρι-χέρι μέσα στην ιστορία.

Οι ταινίες του Ταραντίνο μπορεί να έχουν πολλά κουσούρια και τα περισσότερα φυσικά είναι κουσούρια που μας αρέσουν. Μερικά από αυτά είναι η υπερβολική βία, οι γρήγοροι διάλογοι και το ταξίδι στο χρόνο και στα διάφορα είδη κινηματογράφου τα οποία ο διάσημος σκηνοθέτης αγάπησε κατά καιρούς αλλά είναι και κάτι ακόμη. Αυτό είναι φυσικά το whisky.

Στην ουσία ο μάστορας της οθόνης Κουέντιν τι μας λέει; Είσαι αυτό που πίνεις. Για παράδειγμα στο Inglorious Basterds ο στρατηγός Ed Fenech ξέρουμε πολύ καλά τι πίνει: «Whisky straight, no junk in it» κι αυτό σαν δήλωση είναι απόλυτα καθησυχαστική.  

Πολύ συχνά οι χαρακτήρες του Ταραντίνο πίνουν λίγο πριν ξεσπάσει το χάος στις οθόνες μας. Αυτό είναι και το σήμα κατατεθέν του κάπως.

Οι ταινίες του Ταραντίνο μοιάζει να μας κλείνουν το μάτι και να μας λένε διαρκώς πως είσαι πραγματικά αυτό που πίνεις.

Ας δούμε όμως αναλυτικά μερικές από τις σκηνές που βλέπουμε το whisky στις ταινίες του:

Hatefull Eight: Εδώ θα δεις αναφορά στο διάσημο ποτό όταν ο John Ruth (Kurt Russell) και η παρέα του φτάσουν στην καμπίνα της Minnie Haberdashery. Και κάπου εκεί ο Ruth ρωτάει τον αισχμάλωτο του: «Do you want a lil’ snakebite in your coffee?». Τι άλλο όμως μπορεί να βρίσκεται μέσα στο φλασκί του Ruth εκτός από σκληρό ουίσκι ή moonshine, άλλωστε εδώ είμαστε στο Wyoming του 1877.

Μία ματιά μέσα στο ομορφότερο whisky bar του πλανήτη

 

Django Unchained: Ο Mr. Moguy (Dennis Christopher) παραγγέλνει ένα τσάι αλλά με μπέρμπον.

 

Jackie Brown: Υπάρχει ένα μπουκάλι Bushmills στην ντουλάπα του γραφείου του Max Cherry. Υπάρχει κι άλλη μία σκηνή με ουίσκι στην ταινία όμως. Ο Louis (Robert De Niro) πίνει ουίσκι κοντά στα πόδια της Melanie (Bridget Fonda) επιβεβαιώνοντας έτσι και την αγάπη του για τα γυναικεία πόδια.

 

 

Pulp Fiction: Στο πλατωνικό δείπνο του Βίνσεντ με την Μία, ο πρώτος αυτοσερβίρεται ένα McCleary, μία φανταστική μάρκα whisky.

Death Proof: Η Julia (Sydney Tamiia Poitier) στο μπαρ Jungle παραγγέλνει έξι σφηνάκια Wild Turkey. Σε μία άλλη σκηνή ο Stuntman Mike πίνει από ένα μπουκάλι Four Roses και ρίχνει και λίγο στο τραυματισμένο του χέρι. Φυσικά η επιλογή της μάρκας σίγουρα έχει να κάνει με το ότι οι γυναίκες που κακοποιεί είναι τέσσερις.

Κουέντιν Ταραντίνο είσαι τελικά ιδιοφυία ή απλά σαλεμένος;

 

Once Upon a Time… in Hollywood: Ο Dalton παραγγέλνει ουίσκι sour στο μπαρ, και πιο μετά λέει και την ατάκα «Eight goddamn f—ing whiskey sours…I couldn’t stop at f—ing 3 or 4? I had to have 8?! Why?».

Inglourious Basterds – Ο Hicox λέει στο στρατηγό Ed Fenech: «If you offered me a scotch and plain water, I could drink a scotch and plain water». Και είναι και το τελευταίο του. Υπάρχει και η φοβερή ατάκα του Hicox που λέει: «There’s a special rung in hell reserved for people who waste good scotch». Και μετά από λίγο γίνεται ο κακός χαμός.

 

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις καλύτερες ταινίες του Quentin Tarantino:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved