Και τι δεν φτιάχνεις: Πέντε υλικά που πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε στην κουζίνα μας!

Σύμφωνα με ειδικούς και διατροφολόγους, το βασικό κριτήριο για μία ωφέλιμη διατροφή είναι η ημέρα μας να περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε μεγάλα και μικρά γεύματα. 

Προφανώς η συγκεκριμένη συμβουλή απευθύνεται σε όσους μένουν ακόμη με τη μητέρα τους, γιατί στη δική μου περίπτωση, οι συνταγές που γνώριζα μέχρι πρόσφατα ήταν περιορισμένες στα δάχτυλα –του ενός χεριού- και ο ελεύθερος χρόνος που είχα μέσα στην καθημερινότητα, ήταν ελάχιστος για να τον περνάω πάνω από τον πάγκο της κουζίνας.

Παρόλα αυτά, τους προηγούμενους μήνες που εξαιτίας των συνθηκών περνούσα πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, σκέφτηκα πως είναι η ιδανική ευκαιρία να βελτιώσω τις διατροφικές μου συνήθειες και τελικά, ήταν πολύ πιο εύκολο από όσο περίμενα. Αρκετοί ισχυρίζονται πως μία «πλούσια» διατροφή ξεκινάει από το μυαλό, όμως αυτό που κανείς δεν θα σου πει, είναι πως η σωστή διατροφή ξεκινάει από την κουζίνα και πιο συγκεκριμένα, από τη λίστα του σούπερ μάρκετ σου.

Με άλλα λόγια, όσο πιο έξυπνα γίνει η καταγραφή των υλικών που επιλέγεις για το ψυγείο και ντουλάπια της κουζίνας σου, τόσα περισσότερα και πιο γευστικά γεύματα θα απολαμβάνεις μέσα στην ημέρα. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχω συγκεντρώσει τα πέντε βασικά υλικά που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στην κουζίνα σου και τα οποία υπόσχονται πως θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με σπιτικές αλμυρές και γλυκές συνταγές.

Μία τετράδα αυγά πάει πάντα και παντού

Τα αυγά είναι η pass partout λύση για κάθε ώρα της ημέρας, ενώ μπορούν να αποτελέσουν από μόνα τους, ένα εξαιρετικά χορταστικό πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, ανάλογα με τον τρόπο που θα αποφασίσεις να τα μαγειρέψεις. Scrambled; Βραστά; Ομελέτα; Ποσέ; Μπένεντικτ; «Μάτια»; Όλα παίζουν όταν έχεις μία τετράδα αυγά στο ψυγείο σου! Επιπλέον, μία ξεχνάς πως εκτός από μία πλούσια «πηγή» θρεπτικών στοιχείων, όπως πρωτεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνη Α, D, μαγνήσιο και κάλιο, τα αυγά είναι ένα ένα βασικό υλικό που «ξεκλειδώνει» πολλά και διαφορετικά είδη συνταγών.

 

aygo

 

Με τα Μείγματα Easy Bake και τι δεν φτιάχνεις

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σκέφτεται: «Να είχα τώρα μια μερίδα παπουτσάκια», ένα πιάτο ζουμερά brownies με σοκολάτα, ένα αφράτο σπιτικό κέικ ή ένα κομμάτι παστίτσιο, ώσπου οι ανύπαρκτες γνώσεις σου στη μαγειρική, σου «κόβουν» απότομα την όρεξη; Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να κάνεις την επιθυμία σου πραγματικότητα και χάρη στην πρωτοποριακή σειρά μειγμάτων Easy Bake από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου χωρίς φοινικέλαιο, να ξεδιπλώσεις το κρυφό σου ταλέντο στη μαγειρική! Οι επιλογές είναι τόσες πολλές, με αποτέλεσμα να καλύπτουν και τα πέντε γεύματα που χρειάζεται να καταναλώνεις μέσα στην ημέρα, για κάθε ημέρα της εβδομάδας! Μείγμα για Μπεσαμέλ, για Λουκουμάδες, για Κέικ, για Προζυμένιο Ψωμί, για Ζύμη Πίτσας, για Κρέπες, για Μπάρες Δημητριακών, είναι μόνο μερικές από τις 15 γευστικές προτάσεις που θα σου χαρίσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για το επόμενο γεύμα.

 

bes

 

Μπαχάρια και μυρωδικά που «απογειώνουν» τις αισθήσεις

Εάν ισχύει η φράση που λέει πως «η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά», τότε τα μπαχάρια είναι το «μυστικό» που κάνει ακόμη και την πιο απλή συνταγή, να είναι γευστικά πολύπλοκη! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως οι μαμάδες μας είχαν ντουλάπια και ράφια γεμάτα από γυάλινα βαζάκια με διαφορετικά είδη μπαχαρικών, αφού αυτά είναι που δίνουν μία επιπλέον νοστιμιά στα φαγητά μας. Πριν βιαστείς να προχωρήσεις σε προσθήκες που δεν θα σου φανούν χρήσιμες μελλοντικά, να ξέρεις πως η κανέλα, η ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, το κάρι, το κύμινο, το τζίντζερ και η πάπρικα, είναι μερικές από τις βασικές επιλογές που θα εμπλουτίσουν με γευστικές «πινελιές» τις συνταγές σου.

Πελτές ντομάτας ο «πρωταγωνιστής» της ελληνικής κουζίνας

Για τους περισσότερους από εμάς, ο πελτές ντομάτας ήταν το δεύτερο υλικό που μάθαμε να χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, όταν φοιτητές ακόμη κάναμε τις πρώτες μας μαγειρικές απόπειρες. Πρόκειται για μία οικονομική προσθήκη, η οποία όμως είναι εξαιρετικά «πολύτιμη» για την κουζίνα μας και κατέχει... πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή. Εκτός από βάση για μία κόκκινη σάλτσα ζυμαρικών, ο πελτές ντομάτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό σε σάντουιτς, σε μία πίτσα ή σε ένα γευστικό και «πολύχρωμο» κριθαρότο φτιαγμένο από τα χεράκια μας.

Ένα τσουβάλι πατάτες για αναρίθμητες συνταγές

Ένα τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα, είναι οι πατάτες ή αλλιώς, το «δώρο» του Θεού στον άνθρωπο! Ας είμαστε ειλικρινείς, όσο δύσκολη και αν είναι μία μέρα, αρκεί ένα πιάτο ζεστές, τραγανές τηγανητές πατάτες για να αποκτήσουν όλα μία γευστική «νότα» αισιοδοξίας! Όπως συμβαίνει με τα αυγά, έτσι και οι πατάτες μας παρέχουν μία ευρεία γκάμα επιλογών, ενώ μπορούμε να τις απολαύσουμε ψητές, βραστές, κοκκινιστές, ακόμη και σε σαλάτα. Σε κάθε περίπτωση, εγώ σου προτείνω να τις συνδυάσεις με το μείγμα Easy Bake για Μπεσαμέλ από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, δημιουργώντας ένα χορταστικό ταψί πατάτες ογκρατέν με μπεσαμέλ, που θα ξετρελάνει τους κολλητούς ή την αγαπημένη σου!

 

enele

 

Μην χάνεις, λοιπόν, άλλο χρόνο! Κάνε σήμερα ένα μικρό βήμα αλλά μεγάλο για τη ζωή σου. Αναζήτησε στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ τα μείγματα Easy Bake από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και να ανακάλυψε τις σπιτικές συνταγές που θα κάνουν πιο απολαυστική και ωφέλιμη τη διατροφή σου!

#myloiagiougeorgiou #easybake #syntages #recipes #food #recipeoftheday #foodie #instafood #foodlover #baking #tasty #realfood



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved