Και nachos και τσένταρ και μπριζόλα

Μικρή συνταγή για τεράστιες απολαύσεις

Δεν ξέρουμε ποιος ευλογημένος άνθρωπος σκέφτηκε για πρώτη φορά να προσθέσει στο μενού του σινεμά εκτός από τα λατρεμένα ποπ-κορν αυτή τη συνταγή του διαβόλου από το Μεξικό: τσιπς καλαμποκιού με οκτώ κιλά λιωμένο τσένταρ. Έχουμε γίνει χάλια άπειρες φορές στον κινηματογράφο αλλά δε μπορούμε να σταματήσουμε. Με τίποτα. Όσα ελεεινής ποιότητας και αν είναι το προϊόν. Εθισμός λέγεται αυτό, το ξέρουμε, δεν το αρνιόμαστε.

Για να ξεφύγουμε όλοι μαζί από τη χαμηλή ποιότητα διατροφής κάπου ανάμεσα στην Κόλαση και τον υπόνομο, βρήκαμε αυτή τη συνταγή που απογειώνει τα nachos. Τα μεταμορφώνει από ένα σνακ guilty pleasure σε φαγητό ιδανικό να συντροφεύσει τις ιαχές σου: ΑΡΙΜΠΑ ΚΑΙ ΒΙΒΑ ΜΕΞΙΚΟ αδέρφια!

 

Όπως κατάλαβες για να φτιάξεις τη συνταγή δε φτάνει ένα σακουλάκι από το σούπερ μάρκετ και έτοιμο λιωμένο τυρί σε συσκευασία μουστάρδας. Όχι, θέλει λίγη δουλίτσα και καλά υλικά η φάση. Παρακάτω ακολουθούν αυτά που θα χρειαστείς για αυτή την εύκολη συνταγή που χαρίζει μεγάλες συγκινήσεις.

ΥΛΙΚΑ

-1-2 μεγάλες πατάτες

-2 μπριζόλες (sirloin steak ιδανικά)

-1 αβοκάντο

-½ κούπα μαύρα φασόλια (τα βρίσκεις σε κονσέρβα)

-½ κ.σ σκόρδο σε σκόνη

-1 λάιμ

-1 πιπερίτσα τσίλι

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια

-1 κ.σ αλάτι

-1 κ.σ πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή αν αντέχεις)

-2 κ.σ μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου

-8 κ.σ ελαιόλαδο

-1 κούπα τριμμένο τσένταρ