Πώς η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει μία για πάντα την γεύση της μπίρας

Τι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτό τον κόσμο επιτέλους. 

Πολλά ακούμε και διαβάζουμε κάθε μέρα για την κλιματική αλλαγή και δεν έχουν όλα να κάνουν με την θερμοκρασία του πλανήτη. Ή μάλλον έχουν, αλλά δεν θα επηρεαστούν μόνο οι πάγοι και η αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Θα επηρεάσει και το πως αντιλαμβανόμαστε γευστικά κάποιες από τις τροφές ή τα συστατικά που χρησιμοποιούμε στα ποτά. Καλή ώρα στη μπίρα.

Μία μοριακή βιολόγος και βιοχημικός που μίλησε στο NC State News, ανέφερε πως ήδη από το 2018 υπάρχουν έρευνες για την κλιματική αλλαγή που δεν έχουν επηρεάσει μόνο την ανάπτυξη του λυκίσκου και του κριθαριού, αλλά έχουν επηρεάσει και τις τιμές του. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει αλλαγή στο pH και τα συστατικά του εδάφους, που επηρεάζουν την συγκομιδή και επηρεάζουν συγκεκριμένες πρωτεΐνες στα συστατικά. Τα terroir λοιπόν πρόκειται να αλλάξουν και φυσικά θα επηρεάσουν και τον καρπό – όπως με το κριθάρι και την μπίρα το ίδιο θα συμβεί και με το κρασί και τα αμπέλια.

Έρευνα: Όσο συχνότερα πηγαίνεις για μπίρες, τόσο πιο ευτυχισμένος γίνεσαι.

Στο τέλος, ξέρουμε σίγουρα πως θα υπάρξουν τέτοιες αλλαγές που θα επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό τα συστατικά που η γεύση της μπίρας θα σταματήσει να έχει την οποιαδήποτε σχέση με όσες γνωρίζουμε σήμερα. Ζόρικα τα πράγματα δηλαδή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved