Πέντε τρόποι για να την παλέψεις στο γραφείο μέχρι τις διακοπές

Κάθε πρωί που φτάνεις στο γραφείο και κάθεσαι μπροστά από τον υπολογιστή, το μόνο που εύχεσαι είναι να κοιτούσες ξαφνικά την ημερομηνία και να μεταφερόσουν ως διά μαγείας σε μία παραλία, με μία παγωμένη μπύρα στο χέρι.

Αν ανήκεις και εσύ στους τελευταίους του Αυγούστου, δηλαδή, εκείνους οι οποίοι θα φύγουν από το γραφείο όταν όλοι αρχίσουν να επιστρέφουν, τότε αυτό το κείμενο είναι για εσένα. Παρομοίως και αν το φετινό, διαφορετικό καλοκαίρι δεν θα πας διακοπές σε κάποιο από τα αγαπημένα σου νησιά στις Κυκλάδες, αλλά «τη βγάλεις» με ολιγοήμερες, καλοκαιρινές αποδράσεις από το κλεινόν άστυ.

Μην ανησυχείς. Δεν είσαι ο μόνος. Βλέπεις, σε αντίθεση με περασμένες χρονιές, φέτος το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Για την ακρίβεια, έχεις αρχίσει να αισθάνεσαι πως δεν την παλεύεις στο γραφείο, ήδη από τα τέλη του Ιουνίου - και είναι απολύτως λογικό. Διότι ακόμη και αν τη φετινή άνοιξη εργάστηκες από το σπίτι, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στη ζωή μας, δεν έφυγες για κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό με την παρέα, ούτε απόλαυσες τις πασχαλινές σου διακοπές μακριά από την πόλη. Η κούραση, λοιπόν, σε έχει καταβάλλει και αισθάνεσαι πως οι στιγμές μέχρι τις διακοπές, κυλούν με βασανιστικά αργούς ρυθμούς.

Το ίδιο ακριβώς νιώθουμε και εμείς και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου τις δικές μας συμβουλές. Τα απλά μεν, τίμια δε, tips που θα σε βοηθήσουν να την παλέψεις στο γραφείο μέχρι τις διακοπές. Ιδού, λοιπόν, πέντε τρόποι για να κάνεις την καθημερινότητά σου στο γραφείο λίγο πιο ανάλαφρή, ανθρώπινη, ξεκούραστη και ενδεχομένως πιο απολαυστική φέτος το καλοκαίρι.


#1 Βρες την playlist που σε ανεβάζει σε χρόνο dt 

Τις στιγμές εκείνες που νιώθεις ότι θέλεις να κλείσεις τα μάτια και όταν τα ανοίξεις, να βρεθείς ξαφνικά σε μία παραλία μαζί με την παρέα ή τις ημέρες εκείνες που αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να περάσεις μία ακόμη ώρα στο γραφείο, βάλε τα ακουστικά σου και κάνε ένα ολιγόλεπτο, καλοκαιρινό break. Ετοίμασε μία καλοκαιρινή playlist με τα αγαπημένα σου κομμάτια στο YouTube, πάρε μία βαθιά ανάσα και πάτα το play. Σε λίγα δευτερόλεπτα, θα δεις τη διάθεσή σου να ανεβαίνει και θα πάρεις δύναμη για να βγάλεις την ημέρα.

#2 Φέρε το καλοκαίρι στο γραφείο 

Τι και αν δεν μπορείς να μεταφερθείς ως διά μαγείας στο νησί; Μπορείς να φέρεις το νησί στο γραφείο με ορισμένες απλές, αλλά άκρως καλοκαιρινές αλλαγές ή προσθήκες. Ακόμη και αν δεν επιτρέπεται να κάνεις πολλές τροποποιήσεις στον χώρο στον οποίο εργάζεσαι, σίγουρα μπορείς να αλλάξεις λίγο τον χώρο σου, ώστε να γίνει πιο πολύχρωμος και καλοκαιρινός. Ένα μικρό φυτό, μία εικόνα από τις αγαπημένες σου καλοκαιρινές διακοπές με την παρέα στο φόντο του υπολογιστή σου και ένα καλοκαιρινό ημερολόγιο, αποτελούν τις απλές προσθήκες που θα βελτιώσουν, έστω και λίγο, τη διάθεσή σου αυτή την περίοδο.

#3 Απόλαυσε το lunch break με τους συναδέλφους με δροσερές μπύρες 

Δοκιμασμένη και άκρως αποτελεσματική συμβουλή για ένα άκρως παλέψιμο καλοκαίρι στο γραφείο. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις την καθημερινότητά σου στην εταιρεία, τότε αναβάθμισε τα lunch break. Σκέψου απλώς το εξής: Τι θα έκανες σήμερα στις 2 το μεσημέρι, αν αντί για το γραφείο βρισκόσουν σε μία παραλία; Πιθανότατα θα απολάμβανες την μπύρα σου σε ένα beach bar ή σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι. Αυτό ακριβώς θα κάνεις και στο γραφείο, λοιπόν. Θα αράξεις στο γραφείο ή θα πας στην κουζίνα ή στο κυλικείο της εταιρείας με όσους συναδέλφους έχουν ξεμείνει στην Αθήνα, θα βγάλετε από το ψυγείο τις παγωμένες σας ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ και θα απολαύσετε ένα καλοκαιρινό και ανάλαφρο μεσημέρι στο γραφείο. Τι άλλο να ζητήσεις; Τι κι αν οι μπύρες σας δεν έχουν αλκοόλ; Έχουν την αγαπημένη σας γεμάτη γεύση και εκείνα τα πλούσια, χαρακτηριστικά αρώματα, που θυμίζουν καλοκαιράκι.

SOS tip: Για να απολαύσεις στο έπακρο τα δροσιστικά και γευστικά lunch break στο γραφείο την περίοδο που διανύουμε, καλό είναι να το κάνεις ό,τι ακριβώς προβλέπεται, δηλαδή να σερβίρεις σωστά τη μπύρα σου. Τρία βήματα είναι αρκετά για το πετύχεις. Αρχικά, ξέπλυνε το ποτήρι σου με κρύο νερό, για να μην δημιουργηθεί περισσότερος αφρός από αυτόν που χρειάζεται. Στη συνέχεια, σέρβιρε την μπύρα, έχοντας το ποτήρι σε κλίση 45° και σε απόσταση 5 έως 7 εκατοστών μακριά από το κουτάκι. Πρόσεξε ακόμη, ώστε το στόμιο του να μην ακουμπήσει το ποτήρι. Τέλος, αφού γεμίσεις το 1/2 του ποτηριού, γύρισέ το σε κατακόρυφη θέση και συνέχισε μέχρι να φτάσει η μπύρα στα 3/4 του ποτηριού. Μην ξεχνάς απλώς ότι αν η θερμοκρασία της μπύρας δεν είναι 3-4°C, τότε καλό είναι να τη βάλεις στο ψυγείο και να περιμένεις μέχρι να παγώσει.


#4 Φρόντισε να παίρνεις κάθε μέρα την απαραίτητα βιταμίνη D 

Αν την ώρα που φεύγεις από το γραφείο, ο ήλιος έχει ήδη δύσει, τότε δοκίμασε να εντάξεις στο πρόγραμμα του γραφείου μερικά ολιγόλεπτα διαλείμματα κάτω από τον ήλιο. Μαζί με έναν καλό συνάδελφο, βγες στο μπαλκόνι, στον κήπο ή πήγαινε ως την είσοδο της εταιρείας για να λιαστείς. Ένας σύντομος περίπατος με μία ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ στο χέρι, μπορεί να σου δώσει την ώθηση να συνεχίσεις με καλύτερη διάθεση την εργασία σου και να κάνεις λίγο πιο υποφερτές τις ημέρες στην πόλη.

#5 Κάνε socializing

Αν δεν την παλεύεις καθόλου στο γραφείο την περίοδο που διανύουμε και συν τοις άλλοις, δεν υπάρχουν και πολλά να κάνεις αυτές τις ημέρες στην εταιρεία, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις λίγο καλύτερα όλους εκείνους τους συναδέλφους στους όποιους συχνά δεν λες ούτε «καλημέρα». Προσέγγισέ τους και μίλησέ τους για το πώς αισθάνεσαι. Ενδεχομένως ούτε εκείνοι την παλεύουν. Ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως ένα νέο φλερτ ή μία νέα φιλία να ξεκινήσει την ώρα του lunch break στην κουζίνα. 

Να θυμάσαι πως το καλοκαίρι θα φύγει προτού το καταλάβεις. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να κατανοήσεις τη σημασία του να απολαμβάνεις στο έπακρο κάθε στιγμή του, ακόμη και αν σε βρίσκει στο γραφείο -την ώρα που όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί σου ποστάρουν στα social media φωτογραφίες και stories από τις βουτιές και τις μπύρες τους. Χαλάρωσε, άνοιξε μία δροσερή ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ και κάνε ακόμη πιο γευστική και απολαυστική την ημέρα σου. Σύντομα θα έρθει η ώρα που θα είσαι εσύ εκείνος ο οποίος θα ανεβάζει φωτογραφίες από την παραλία, την ώρα που οι υπόλοιποι θα προσπαθούν να την παλέψουν στο γραφείο μετά τις διακοπές.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved