Τα δύο νέα ουίσκι του Nikka που πρέπει να δοκιμάσεις

Πώς ένας γάμος ευθύνεται για τα νέα Yoichi και Miyagikyo παλαιωμένα σε apple brandy.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία του ιαπωνικού ουίσκι, ήταν ο γάμος του Masataka Taketsuru με την σκωτσέζα Jessie Roberta Cowan που οδήγησε στην δημιουργία του αποστακτηρίου του Nikka και που έβαλε το ουίσκι της Άπω Ανατολής στο χάρτη. Όλα αυτά τον Φεβρουάριο του 1920 με την Cowan να αποκτά τον ανεπίσημο τίτλο της «μαμάς του ιαπωνικού ουίσκι» και το Nikka να ξεκινάει την μεγάλη του πορεία στο χώρο του ποτού.

taketsuru

Θέλοντας να τιμήσει τον γάμο που έδωσα αφορμή για την γέννηση της μεγάλης εταιρείας, το Nikka κυκλοφόρησε δύο επετειακά single malt, το Yoichi και το Miyagikyo, όπου και τα δύο έχουν παλαιώσει 6 μήνες σε βαρέλια μπράντι μήλου, έχοντας αποκτήσει έντονα και φρουτώδη χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Miyagikyo στη μύτη προσφέρει μυρωδιά από φρέσκα μήλα, βανίλια, μέλι και φασκόμηλο, η παλέτα του φρέσκια και κρεμώδης με νότες ακακίας και μελιού και έντονο μακρύ τελείωμα. Το Yoichi φέρνει στην μύτη μυρωδιές από μήλα ψημένα στο φούρνο με διακριτική παρουσία καπνού, η παλέτα γεμίζει από καραμελωμένα μήλα και αχλάδι με το τελείωμα να αφήνει υπόνοιες καπνού.

Nikka single malts Miyagiko and Yoichi

Και τα δύο έχουν εμφιαλωθεί το 2020 στους 47% αλκοολικούς βαθμούς και το καθένα από αυτά κοστολογείται στα 200 ευρώ. Οι φιάλες που θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως, θα είναι περιορισμένες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved