Έρευνα: Aν σου αρέσουν τα γλυκά ποτά είσαι επιρρεπής στο αλκοόλ

Μήπως κρύβεις έναν μικρό αλκοολικό μέσα σου;

Μία νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Guelph λέει πως τα γλυκά ποτά και ο εθισμός σε αυτά είναι άλλη μία αιτία που οι άνθρωποι γίνονται αλκοολικοί.

Η ζάχαρη μέσα στο ποτό κρύβει την πραγματική γεύση του αλκοόλ, με αποτέλεσμα να πίνουμε περισσότερο απ’ ότι κανονικά θα κάναμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με την συγκεκριμένη έρευνα, οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι φυσικά λατρεύουν τη ζάχαρη, να πίνουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ότι θα περιμέναμε.

Συγκεκριμένα το σιρόπι από επεξεργασμένο καλαμπόκι που συνήθως υπάρχει μέσα σε αυτά τα γλυκά ποτά είναι που κάνει τη ζημιά.

Το πολύ ποτό δεν έκανε καλό σε κανένα πρώτο ραντεβού

 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από δύο ψυχολόγους, τους Francesco Leri and Linda Parker.

Οι δύο ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στις περιπτώσεις των φοιτητών οι οποίοι καταναλώνουν και τις μεγαλύτερες ποσότητες γλυκών αλκοολούχων.

«Όσο πιο πολλά γλυκά ποτά πίνουν οι νέοι, τόσο πιο εύκολο είναι να πάνε στα πιο σκληρά αλκοολούχα ποτά στη συνέχεια» αναφέρει ο Leri. Μέσα στο εργαστήριο τα ποντίκια που τελούσαν χρέη πειραματόζωων έπιναν περισσότερο αλκοόλ όσο περισσότερη ζάχαρη περιείχαν τα ποτά. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο έγκυρο περιοδικό Alcohol και είναι η πρώτη έρευνα που αποδεικνύει πως το σιρόπι καλαμποκιού είναι τρομερά εθιστικό σε συνδυασμό με το αλκοόλ.

«Τα περισσότερα ποντίκια δεν άγγιζαν το αλκοόλ, μόνο όταν βάζαμε μαζί και το συγκεκριμένο σιρόπι» λέει η Parker.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις αναλυτικά ποιο είναι το συμπέρασμα της έρευνας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved