Η pesto alla Genovese είναι η μακαρονάδα που οφείλεις να ξέρεις να μαγειρεύεις.

Δεν ξέρουμε πως οι Γενοβέζοι μπήκαν στη διαδικασία να αρχίσουν να κοπανάνε τον βασιλικό με τα κουκουνάρια και τα υπόλοιπα συστατικά, αλλά εικάζεται πως η σάλτσα είχε κάτι το ταξίδι της μέχρι τα παράλια της Μικράς Ασίας χάρη στους Σταυροφόρους. Μεγάλη ιστορία, σπουδαίο πιάτο και κορυφαία καλοκαιρινή συνταγή, το pesto alla Genovese είναι μέχρι και σήμερα ένα από τα διασημότερα πράγματα που υπάρχουν εκεί έξω.

Αρχικά το όνομα προκύπτει από το pestare, το ιταλικό ρήμα που σημαίνει κοπανάω. Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει χτύπημα σε γουδοχέρι, όπου πολτοποιούνται βασιλικός, σπόροι από κουκουνάρι, ελαιόλαδο, σκόρδο και παρμεζάνα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η προετοιμασία του pesto δεν είναι αποκλειστικά για τα ζυμαρικά αλλά για μία σειρά από πιάτα που μπορούν να υποστηρίξουν την σάλτσα – ή ακόμη και ως dip. Υπάρχει μέχρι και παραλλαγή του pesto στην γαλλική κουζίνα που ονομάζεται pistou και εκτός από διάφορα πιάτα που συνοδεύει με τα ίδια υλικά, βρίσκει κανείς και την σούπα που έχει ακριβώς το ίδιο όνομα.

20180731 pesto reshoot vicky wasik 11 1500x1125

Ιδού μία καλή συνταγή pesto για τα μακαρόνια σου.

  • 50 γρ. Φρέσκο βασιλικό
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 15 γρ. κουκουνάρι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

Ξέχνα το γουδοχέρι. Και από άποψη κούρασης, αλλά και χρόνου.  Βάζεις όλα τα υλικά στο multi -εκτός από την παρμεζάνα- και χτυπάς. Η παρμεζάνα θα προστεθεί στη συνέχεια για ένα ακόμη χτύπημα. Το pesto προστίθεται στα ζεστά ζυμαρικά και τα ανακατεύεις – προσοχή δεν χρειάζεται να τα ζεστάνεις περαιτέρω.

pesto

Καλή απόλαυση.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved