Kάντο με τον δικό σου τρόπο. Κάντο όπως ο Jack Daniel.

Λένε ότι αν θέλεις να πετύχεις στη ζωή, πρέπει να κάνεις τα πράγματα με τον δικό σου τρόπο, ακόμη και αν είναι ο πιο δύσκολος, ακόμη και αν σε οδηγεί σε πρωτόγνωρα μονοπάτια.

Σίγουρα, το να ακολουθείς την πεπατημένη, μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις πιο εύκολα και ενδεχομένως περισσότερο ξεκούραστα έναν στόχο σου. Ωστόσο, μόνο αν ακολουθήσεις τη δική σου εσωτερική πυξίδα και πάρεις το ρίσκο να κάνεις τα πράγματα με τον δικό σου τρόπο, θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις και θα έχεις μια ευκαιρία να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις, όπως ακριβώς είσαι προορισμένος να ζήσεις.

Πάρε ως παράδειγμα τον Jasper Newton Daniel, δηλαδή, τον γνωστό σε όλους μας Jack Daniel. Ο κύριος Jack κατάφερε να δημιουργήσει ολομόναχος το πιο δημοφιλές Tennessee whiskey στον κόσμο, το ομώνυμο Jack Daniel’s. Ήταν πίσω στο μακρινό 1866, όταν ίδρυσε στο Lynchburg του Tennessee το δικό του αποστακτήριο -το οποίο σήμερα αποτελεί το παλαιότερο καταγεγραμμένο αποστακτήριο στις ΗΠΑ!

Ο Jack Daniel ήθελε το whiskey του να είναι ξεχωριστό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αποφάσισε να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο και θέλησε να ακολουθήσει τη δική του εσωτερική πυξίδα. Δεν «κόπιαρε» τους υπόλοιπους, ούτε προτίμησε να πάρει τον εύκολο και λιγότερο πολυέξοδο δρόμο. Διότι γνώριζε πως προκειμένου να φτιάξει κάτι ξεχωριστό και ποιοτικό, έπρεπε να επενδύσει σε χρόνο, χρήμα και ενέργεια. Πάνω από όλα όμως, έπρεπε να πιστέψει στις δυνάμεις του και να μην διστάσει να κάνει τα πράγματα διαφορετικά από τους υπόλοιπους.

jackmain1

Οι επιλογές που μας ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους

«Every day we make it, we'll make it the best we can», έλεγε ο Jack προτρέποντας τους γύρω του να προσπαθούν κάθε ημέρα για το καλύτερο. Και πράγματι, ο ίδιος ο Jack Daniel δεν δίστασε, αρχίζοντας να φιλτράρει το whiskey του σταγόνα-σταγόνα για 10 ημέρες σε μία δεξαμενή τριών μέτρων γεμάτη με ξυλοκάρβουνο σφενδάμου. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι που διαφοροποιεί το Jack Daniel’s από τα bourbon και αυτή ακριβώς η απόφαση του Jack, αν και χρονοβόρα και πολύ ακριβή, ήταν εκείνη που έκανε τελικά το Jack Daniel’s να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, το Jack Daniel’s είναι αποτέλεσμα της ανεξαρτησίας ενός άντρα ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει τη δική του εσωτερική πυξίδα, να κάνει δηλαδή τα πράγματα όπως εκείνος ήθελε, ακολουθώντας τον δικό του δρόμο, ακόμη και αν ήταν ο πιο δύσκολος.

Αυτό ακριβώς είναι το «κλειδί» της προσωπικής μας επιτυχίας. Το να επιτρέπουμε στο ένστικτο να μας κατευθύνει, το να μην διστάζουμε να παίρνουμε ρίσκο, ακόμη και αν όλοι γύρω μας θεωρούν πως θα αποτύχουμε. Αυτή ακριβώς η φιλοσοφία ζωής, βοήθησε τον Jack Daniel να δημιουργήσει ένα brand με ιστορία και μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε υπεύθυνα ένα μοναδικό προϊόν με μια παράδοση 154 χρόνων, ένα whiskey το οποίο ο Frank Sinatra αποκαλούσε -όχι άδικα- «νέκταρ των Θεών».

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved