Αλήθεια, εσύ θυμάσαι ποιος σου έμαθε το καλοκαίρι;

Ελληνικό καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται να έχεις ταξιδέψει σε κάθε νησί των Κυκλάδων για να είσαι σε θέση να περιγράψεις την ουσία του ελληνικού καλοκαιριού. 

Αρκεί να κλείσεις τα μάτια και να σκεφτείς εκείνη τη δροσερή φέτα από το καρπούζι που σε περιμένει κάτω από την ομπρέλα μετά τη βουτιά, το μπουγέλο την ώρα που ο παππούς προσπαθεί να καταβρέξει την αυλή για να «κάνει δροσιά», τα κρύα γεμιστά της μαμάς που σε περιμένουν με μία παγωμένη ΑΛΦΑ μετά την εξόρμηση στο beach bar με την παρέα στο εξοχικό, τα γέλια στο γραφικό ταβερνάκι λίγο έξω από την Αθήνα και εκείνες τις καλοκαιρινές βραδιές που τα τζιτζίκια συνεχίζουν ρυθμικά το τραγούδι τους, την ώρα που πίνεις τη μπύρα σου στο μπαλκόνι για να δροσιστείς.

Όλες αυτές οι στιγμές αποτελούν την ουσία του ελληνικού καλοκαιριού και όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να τις μάθουμε, χρόνο με τον χρόνο. Διότι όλοι μας είχαμε δίπλα μας κάποιον ο οποίος μας έμαθε τι σημαίνει ελληνικό καλοκαίρι και κυρίως, πώς αξίζει να το απολαμβάνουμε.

τσουγ

Απολαμβάνοντας το φετινό διαφορετικό καλοκαίρι

Φέτος, λοιπόν, όλοι μας συνειδητοποιήσαμε ότι στη ζωή, τίποτε δεν είναι δεδομένο. Η σκέψη και μόνο πως υπήρχε μία πιθανότητα να μην περάσουμε το καλοκαίρι του 2020 με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μας έκανε να αντιληφθούμε πόσο ανάγκη έχουμε αυτές τις στιγμές, όλες εκείνες τις θερινές συνήθειες που μάθαμε από τους γονείς, τον αγαπημένο μας θείο, τους ψαγμένους φίλους μας ή τα μεγάλα μας ξαδέρφια -και κάθε χρόνο θέλουμε να τις επαναλαμβάνουμε, όπως ακριβώς τις έχουμε μάθει.

Εσένα ποιος σου έμαθε να κάνεις βουτιές; Ποιος σου έμαθε ότι τα γεμιστά είναι πιο νόστιμα όταν κρυώσουν; Αλήθεια, από πού έμαθες ότι για να δροσίσει πρέπει να βρέχεις την αυλή και ποιος σου έδειξε πώς να κρατάς τη μπύρα παγωμένη; Δες απλώς το νέο βίντεο της ΑΛΦΑ στο YouTube και θα καταλάβεις τι θέλουμε να πούμε.

ταβψω

Τα καλά νέα είναι πως ακόμη και αν φέτος δεν καταφέρουμε να ταξιδέψουμε με ένα πλοίο στο Αιγαίο, έχουμε πολλά να περιμένουμε από το φετινό καλοκαίρι. Διότι το σίγουρο είναι ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές συνήθειες με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, με τα πρόσωπα εκείνα που μας έμαθαν το καλοκαίρι.

Τι και αν δεν γνωρίζουμε ακόμη πού θα πάμε διακοπές ή τι θα μας φέρει ο φετινός Αύγουστος; Τι και το επικρατέστερο σενάριο για τις βουτιές της παρέας αυτό το ομολογουμένως διαφορετικό καλοκαίρι είναι οι διακοπές στην πόλη; Εμείς θα διακοπάρουμε και φέτος στην Ελλάδα. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, αλλά κυρίως σε εκείνους οι οποίοι μας έμαθαν την ουσία του ελληνικού καλοκαιριού.

ψυγε

Παρά τις αλλαγές στην καθημερινότητά μας, το φετινό καλοκαίρι μας περιμένει να το απολαύσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Διότι οι άνθρωποι οι οποίοι μας έμαθαν τι σημαίνει ελληνικό καλοκαίρι και με τους οποίους έχουμε περάσει αμέτρητα καλοκαίρια μαζί, θα είναι και φέτος εκεί και θα μας υποδεχθούν με ένα παγωμένο ποτήρι ΑΛΦΑ για να μας θυμίσουν όλες εκείνες τις στιγμές που δίνουν νόημα στα καλοκαίρια μας. #StisStigmesMas, λοιπόν!

ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=5fg_bjco0dw



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved