Το Beyond ATH μου θύμισε την street πολιτιστική αξία

Είδα το απόλυτο μουσικό φιλμ της χρονιάς από το Havana Club και τον Kareem Kalokoh

5 SHARES

«Αν δεν έκανα μουσική, δεν θα ήμουν ο ίδιος». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον hip-hop artist, Kareem Kalokoh και μεταφράζουν στον υπέρτατο βαθμό τα όσα πρεσβεύει ως μουσικός. Ζει για τα beats, τις ατάκες που συγχρονίζονται μαζί τους, την τέχνη του δρόμου και τη γενικότερη street κουλτούρα την οποία μπορείς να δεις και να βιώσεις στο μουσικό film, Beyond ATH. Παρέα με το Havana Club, το αυθεντικό κουβανέζικο ρούμι, ο Kareem Kalokoh ταξίδεψε από την Αθήνα στις Βρυξέλλες, στη Μαδρίτη, το Βερολίνο και φυσικά στην Αβάνα της Κούβας.

Σε αυτό το εξαιρετικό film θα δεις την πορεία ενός Έλληνα hip hop artist στο εξωτερικό, μέσα από την ευκαιρία που του δίνεται, να αναδείξει τη δουλειά του, να γνωρίσει διαφορετικούς καλλιτέχνες και διαφορετικά κοινά και να δημιουργήσει. Εικόνες που καθηλώνουν, όνειρα που πραγματοποιούνται, πάθος για τη ζωή και πολλή πολλή μουσική. Το Beyond ATH είναι το film που δεν πρέπει να χάσεις.

Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και ο Kareem Kalokoh το διαπίστωσε όταν έφτασε στις Βρυξέλλες. Σε ένα από τα πιο hot clubs της πόλης, το Bloody Lοuis, και αφού συνομίλησε με local artists, έκανε το δικό του live performance, παρουσιάζοντας τη μουσική του εκτός συνόρων, δίπλα σε διεθνείς καλλιτέχνες της rap σκηνής. Όχι, δεν έμεινε εκεί. Αυτή ήταν μονάχα η αρχή.

Επόμενη στάση Μαδρίτη. Ο ενθουσιασμός μας μεγάλωσε. Τι μπορεί να συμβεί όταν το κοινό σου δεν μιλάει και δεν καταλαβαίνει αγγλικά; Η ατμόσφαιρα στο after hours live show που έδωσε ο Kareem Kalokoh στο Sala Cool ήταν ιδιαίτερη και φυσικά είναι κάτι το οποίο θα του μείνει αξέχαστο. Στη Μαδρίτη, ο Kareem είχε την ευκαιρία να προβάλει τη δουλειά του σε διεθνή media, δίνοντας συνέντευξη σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό και μιλώντας για το tour και τα κομμάτια του. Η δουλειά ενός hip-hop artist, όπως καταλαβαίνετε, δεν σταματάει όταν κλείσει το μικρόφωνο και ο DJ σταματήσει τη μουσική. Στο Beyond ATH αυτό γίνεται σε όλους κατανοητό.

Περιοδεία χωρίς στάση στο Βερολίνο γίνεται; Όχι, δεν γίνεται. Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη street κουλτούρα τα τελευταία χρόνια και έτσι ο Kareem Kalokoh βρέθηκε σε έναν τόπο οικείο, που περιβάλλεται από τέχνη και μουσική. Συνάντησε μία ομάδα καλλιτεχνών με το δικό τους στούντιο και τα beats διαδέχονταν το ένα το άλλο, ώσπου ο Kareem Kalokoh να «πατήσει» πάνω σε αυτά για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Να ραπάρει. Στη συνέχεια γνώρισε και συζήτησε με τον διεθνή hip-hop artist Kelvyn Colt για το πώς δημιουργούν τη μουσική τους.

Στα σοκάκια της Αβάνας, εκτός από τα γυρίσματα του νέου του video clip με το όνομα «Heaven», o Kareem Kalokoh είδε ανθρώπους να χορεύουν στους δρόμους και να νιώθουν ελεύθεροι. Το αίσθημα της ελευθερίας, άλλωστε, έχει άμεση σύνδεση με τη μουσική. Μετά την κουβέντα του με local artists, έμαθε πως ένα καλό ρούμι όπως το Havana Club, συνδυάζεται άψογα με ένα Κουβανέζικο πούρο, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

To Beyond ATH είναι ένα film που αξίζει την προσοχή σου. Υπέροχη αισθητική, vintage πινελιές, αυθεντική μουσική και εικόνες από τέσσερις διαφορετικές χώρες. O Kareem Kalokoh και τα lyrics του φροντίζουν για όλα τα υπόλοιπα. «Το τέλος αυτού του ταξιδιού ήταν για εμένα η αρχή για κάτι μεγαλύτερο», θα πει ο ίδιος στο τέλος του film. Το δικό σου, μόλις αρχίζει. Απόλαυσε ένα ποτήρι αυθεντικό κουβανέζικο ρούμι Havana Club και πάτα το play.

Δες εδώ το documentary:

5 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved