Πώς να «χακάρεις» σωστά τον Irish Coffee σου

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι. Εμείς σου δείχνουμε τους καλύτερους.

Όσοι έχουν απαρνηθεί έστω και μια φορά στη ζωή τους το φραπέ και το φρέντο για να δώσουν μια ευκαιρία στον ιρλανδέζικο, ξέρουν τι πάει να πει… δυνατός καφές.

Είναι ένας καφές που ξεσηκώνει τα νεύρα και σου δίνει απίστευτη ενέργεια.

Επινοήθηκε το 1942 από τον Ιρλανδό Joseph Sheridan και στόχος του ήταν να ηρεμήσει και να αναζωογονήσει το πνεύμα.

Η συνταγή του έκανε το ντεμπούτο της στο Buena Vista Cafe στο Σαν Φρανσίσκο το 1952, ενώ δεκαετίες αργότερα η ίδια συνταγή εκτελείται σε bar και καφέ σε όλο τον κόσμο.

Αυτός είναι ο λόγος που ο φραπές κάνει καλό στην υγεία.

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο ιρλανδικός καφές απαρτίζεται από ζεστό καφέ, ιρλανδικό ουίσκι και ζάχαρη (με μερικές συνταγές να τονίζουν ότι η ζάχαρη πρέπει να είναι καστανή) και ολοκληρώνεται με πηχτή κρέμα.

Για να μπορέσει, όμως, να ενθουσιάσει, χρειάζεται να ληφθούν υπόψη κάποιες λεπτομέρειες.

Μπορείς να τον κάνεις με διάφορους τρόπους κι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως μπορείς να πειράξεις σωστά έναν Irish Coffee:



1 SHARES