Γιατί αξίζει να πυρπολήσεις τις μπριζόλες σου

Το blowtorching είναι η νέα τάση στη μαγειρική. Και υπάρχει καλός λόγος γι' αυτό.

Όχι δεν είσαι στρατιώτης στο Βιετνάμ αλλά θα μπορούσες άνετα μετά από αυτό. Ο νέος τρόπος για να ψήσεις γρήγορα κι ανώδυνα την μπριτζόλα σου λέγεται blowtorching.

Ναι, μοιάζει με φλογοβόλο ή σαν ηλεκτροκόλληση και ψήνει τις καλύτερες μπριζόλες που έχεις φάει ποτέ.

Το φλόγιστρο φθάνει τους 2.200 βαθμούς Fahrenheit, οπότε δεν πρόκειται για παιχνίδι για μια μέρα που έχετε πιει λίγο παραπάνω ή είστε ακόμα γυμνάσιο.

Η Βιετναμέζικη κουζίνα έχει το δικό της πιστό κοινό. 

 

Επειδή το φλόγιστρο είναι τόσο ισχυρό, αν θέλετε να καψαλίσετε κάτι ραφιναρισμένο, σαν μια λεπτή φέτα τυρί για νάτσος ή ζάχαρη για την κρέμα καραμελέ, θα χρειαστείτε ένα πολύ σταθερό χέρι, λίγη εμπειρία και μια αρκετά μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το φαγητό.

Η φλόγα είναι έντονη, έτσι δεν θέλετε να κάψετε το γλυκό πριν καραμελοποιηθεί η ζάχαρη.

Μετά από τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι το εργαλείο αυτό δεν είναι μόνο καλό για να κάνει τραγανά τα πατατάκια ή το τέλειο καψάλισμα στη medium rare μπριτζόλα σας.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις ακριβής οδηγίες πώς να ψήσεις σωστά με blowtorching την μπριζόλα σου: