Η άνοδος του ψεύτικου κρέατος

Πώς οι τροφές με βάση τα λαχανικά θα κυριαρχήσουν στην κουζίνα σου.

Τα υποκατάστατα του πραγματικού φαγητού, έτσι όπως το φανταζόμαστε τουλάχιστον ένα κανονικό φαγητό, σύντομα θα κυριαρχήσουν στη ζωή μας και φυσικά στην κουζίνα μας, αλλάζοντας κατά πολύ τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο κορονοϊός έκανε την αρχή αφού ανάγκασε πολλές επιχειρήσεις που ζούσαν από την πώληση του κρέατος, να κλείσουν. Από τότε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για κρέας που στην πραγματικότητα δεν είναι κρέας αλλά μία ακραία παραλλαγή του.

Σύμφωνα με ένα άρθρο του Wired, η πανδημία εκτόξευσε τη ζήτηση του εναλλακτικού κρέατος. «Είμαστε στο αρχικό στάδιο της ολοκληρωτικής αλλαγής της τροφικής αλυσίδας» δήλωσε ο πρόεδρος της Impossible Foods, Dennis Woodside. «Πιστεύουμε πως μελλοντικά οι τιμές θα είναι ίδιες αν όχι χαμηλότερες, με λιγότερα κόστη από αυτά των ζώων».

Πόσο διαφορετικό πρωινό τρώνε σε άλλες χώρες;

Για τις εταιρείες με τα εναλλακτικά κρέατα ήταν επίσης πιο εύκολο να συνεχίσουν την παραγωγή τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού την ώρα που οι επιχειρήσεις με τα «πραγματικά» κρέατα αναγκάστηκαν να κλείσουν. Όπως τονίζεται, οι τροφές με βάση τα λαχανικά είμαι πιο καθαρές και ασφαλέστερες. Ο κόσμος μας αλλάζει, μαζί και το φαγητό μας.