Όταν ο Anthony Bourdain συνάντησε τον Gordon Ramsay

Τέτοιες συναντήσεις συμβαίνουν μόνο μία φορά στην ιστορία.

Όσο αφορά τον τομέα της μαγειρικής αυτοί οι δύο τύποι είναι τα μεγαθήρια της ποπ κουλτούρας και μάλλον πως δεν χωράει αμφιβολία πάνω σε αυτό.

Πρώτος ο Anthony Bourdain μπήκε στο παιχνίδι και μετέτρεψε αυτό που λέμε σήμερα «σεφ» σε ένα πραγματικό pop idol.

Αν σήμερα βλέπεις Master Chef από τον καναπέ σου και διασκεδάζεις ενώ ταυτόχρονα μαθαίνεις και να μαγειρεύεις, ε τότε όλα τα χρωστάς σε αυτούς τους δύο τύπους, τον Bourdain και τον Ramsay.

Το 2002 ήταν η χρονιά που ο Bourdain κυκλοφόρησε το πρωτοποριακό βιβλίο Kitchen Confidential κι άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού παγκοσμίως, μετατρέποντας έναν μάγειρα σε έναν κουλ τύπο που ξέρει να μαγειρεύει απίστευτα.

O Gordon Ramsay θέλει να σε μάθει να πλένεις τα χέρια σου.

 

Φυσικά μετά ήρθε και το πρώτο σοβαρό show μαγειρικής στον κόσμο, με τον Bourdain παρουσιαστή, το A Cook’s Tour, βάζοντας κι επίσημα πλέον την σφραγίδα του νέου είδους που τώρα πλέον έχει γεμίσει ο τόπος.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι από εκείνο το show του Bourdain.

Anthony Bourdain The Last Curious Man GQ December 120118 06 2048x1152

Κάπου εκεί έρχεται και ο Ramsay, φυσικά προτεινόμενος από τον ίδιο τον «νονό» του τον Bourdain που τον παρουσιάζει σαν τον «καλύτερο σεφ της Μεγάλης Βρετανίας».

Μετά από λίγα χρόνια, ο ίδιος ο Ramsay θα ξεκινήσει, ίσως την πιο επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής όλων των εποχών, το Kitchen Nightmares που τελικά θα τον έκανε τον πιο διάσημο σεφ σε όλο τον πλανήτη.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τα πιο διάσημα βιβλία μαγειρικής από τον Anthony Bourdain και τον Gordon Ramsay:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved