Αυτή είναι η μία και μοναδική συνταγή μακαρονιών του Giorgio Armani

Ο μεγάλος μόδιστρος μας μαθαίνει να κάνουμε ένα τέλειο spaghetti pomodoro.

Τώρα που είσαι κλεισμένος μέσα με την καραντίνα είναι αλήθεια πως μαγειρεύεις όσο περισσότερο μπορείς. Χρειάζεσαι πάντα μερικές καλές συνταγές για να τις επισκέπτεσαι όποτε χρειάζεται.

Ο δισεκατομμυριούχος μόδιστρος Giorgio Armani είναι γνωστός για τα στυλάτα κουστούμια του με τα οποία έντυσε τους άντρες του κόσμου για χρόνια.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως την ίδια στιγμή ήταν και φανατικός του φαγητού και μάλιστα ήταν ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων ανά τον κόσμο.

 

Παρακάτω θα βρεις τον τρόπο να φτιάξεις μία μακαρονάδα pomodoro όπως το έκανε ο κύριος Armani.

 Spaghetti Pomodoro

Υλικά (για 1 μερίδα)

90 γρ. σπαγγέτι

100 γρ. τοματάκια τσέρι corbarino (ιδανικά από την Κορμπάρα της Καμπανίας, στη Νότια Ιταλία)

100 γρ. μικρές ντομάτες volcano (από την περιοχή του Βεζούβιου, λέει ο Armani)

80 γρ. ντομάτες San Marzano

20 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

10 γρ. βασιλικός

Παρασκευή

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για έξι λεπτά μέχρι να γίνουν al dente. Σε άλλο σκεύος, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο για να αρωματιστεί το λάδι και αφαιρούμε, ώστε να μην είναι στο τελικό πιάτο. Προσθέτουμε τα τρία είδη ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα ρίχνοντας λίγο βασιλικό και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα με τις ντομάτες και ανακατεύουμε για να ζεσταθούν και να ενωθούν. Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και ένα φρέσκο φύλλο βασιλικού.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved