Οι Bίκινγκς ήταν το ίδιο επιθετικοί και στη διατροφή τους

Ήταν βίαιοι, σκληροί, τολμηροί και όπως φαίνεται, αρκετά επιλεκτικοί στο φαγητό τους.

Πολλές από τις συνήθειες των Bίκινγκς τις μάθαμε από την τηλεοπτική σειρά η οποία, εκτός από αρκετές ανακρίβειες, είχε φυσικά και πολλές σωστές αναφορές στο παρελθόν των τρομακτικών πολεμιστών που έγιναν γνωστοί για τις επιδρομές τους σε άλλες χώρες. Ήταν βίαιοι, σκληροί, τολμηροί και όπως φαίνεται, αρκετά επιλεκτικοί στο φαγητό και στη διατροφή που ακολουθούσαν.

 

Οι τροφές τους ήταν φρέσκες, υγιεινές και ακόμα και ο πιο φτωχός Bίκινγκ έτρωγε πιο σωστά από κάθε Άγγλο κατά τον Μεσαίωνα. Από τους βασιλιάδες μέχρι και τον τελευταίο ψαρά, όλοι έτρωγαν κρέας. Κάθε μέρα. Αυτό ίσως είναι το μόνο μελανό σημείο. Το κρέας που προτιμούσαν ήταν κυρίως χοιρινό αλλά το μοσχάρι, το κατσίκι και το αρνί είχαν επίσης την τιμητική τους.

Ο μύθος του Ragnar Lothbrok είναι βαμμένος με αίμα

Η διατροφή τους περιελάμβανε επίσης κρέας από άλογο, τάρανδο, ελάφι, ακόμα και αρκούδας. Εξακολουθούμε να μιλάμε για τους Βίκινγκς και όχι για τον Leonardo DiCaprio. Ειδικά το τελευταίο, δεν το συνιστούμε. Φυσικά, το ψάρι ήταν και αυτό σημαντικό αφού οι περισσότεροι, εκτός από κυνηγοί, ήταν και ψαράδες.

Katheryn Winnick: Δεν υπάρχει το Vikings χωρίς τη Lagertha

Ο τρόπος που μαγείρευαν το κρέας τους, δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το έβραζαν και δεν το έψηναν στη φωτιά. Όσο περνούσαν τα χρόνια, πρόσθεσαν στη διατροφή και τα λαχανικά όπως ήταν τα καρότα, τα φασόλια αλλά και το λάχανο. Όσον αφορά τα φρούτα, έτρωγαν κυρίως μήλα και μούρα.

Ragnar Lothbrok, τι έχεις να πεις για όλα αυτά;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved