Ο Jamie Oliver θα σε μάθει πως να είναι πεντανόστιμη η μπριζόλα σου κάθε φορά

Τώρα με την καραντίνα καιρός να βγάλεις τον chef από μέσα σου.

Ευκαιρία να πειραματιστείς με τις μαγειρικές σου ικανότητες αυτές τις ημέρες. Τέρμα οι δικαιολογίες. Τώρα δεν είσαι στο γραφείο, αλλά σπίτι σου. Έχεις άπλετο χρόνο να πειραματιστείς με τα τηγανιά και τις κατσαρόλες, να ανοίξεις τσελεμεντέδες, να ρωτήσεις τη μάνα σου πως φτιάχνει αυτό το ψητό κατσαρόλας που λατρεύεις και άλλα πολλά. Όμως καλό είναι να πιάνουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πάρε για παράδειγμα την μπριζόλα. Τόσο απλό αλλά και συνάμα τόσο σύνθετο πιάτο. Αν θέλεις να την φας από τα χεράκια σου και να την απολαύσεις στη θαλπωρή του σπιτιού σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές του βετεράνου chef Jamie Oliver.

 H ιερή σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και την μπριζόλα του.

Καλοφάγωτη.

 

 perfectsteak7

 

Πριν ξεκινήσεις

Περίπου μία ώρα πριν ξεκινήσεις το ψήσιμο, βγάλε την μπριζόλα και άφησε τη στη θερμοκρασία που έχει η κουζίνα σου. Αν την βάλεις κρύα δεν θα καταφέρει να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Επίσης φρόντισε το τηγάνι που θα χρησιμοποιείς να είναι τέρμα καυτό πριν το χρησιμοποιήσεις.

 

Το ψήσιμο

Το medium rare είναι το ιδανικό ψήσιμο που πρέπει να πετύχεις. Με αυτόν τον τρόπο, η μπριζόλα θα είναι μαλακή και τρυφερή, θα κρατήσει τα υγρά της και θα σου προσφέρει ολοκληρωτικά πλούσια γεύση.

 

Στο τελείωμα

Φρόντισε να αφήσεις το κρέας να «ξεκουραστεί» για να μην χάσει τα υγρά του στο πρώτο κόψιμο. Για πιο πλούσια γεύση, άλειψε το κρέας είτε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είτε βούτυρο.

 

Τα παραπάνω αν τα κάνεις ευαγγέλιο, θα πετυχαίνεις την μπριζόλα σου κάθε φορά. Για ακόμη περισσότερη λεπτομέρεια, δες το βίντεο του Jamie Oliver.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved