Είναι τα onion rings η καλύτερη τηγανητή λιχουδιά μετά τις πατάτες;

Ένας ύμνος στις ροδέλες της απόλαυσης. 

Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι από τα πιάτα που «μυρίζουν αμερικανιά» από πάνω ως κάτω. Μπορεί να θεωρείται ως ένα από τα ορεκτικά που θα έβρισκες σε αλυσίδα fast food, αλλά θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και τα casual εστιατόρια που προσφέρουν κρέας, έχουν στον κατάλογο τους onion rings. Και μάλιστα αν είναι χειροποίητα τόσο το καλύτερο. Το θέμα είναι πως ο κόσμος τα αγαπά τόσο, που τους έχει αφιερώσει την 22η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Onion Rings. Και καλά έκανε.

foto heroe 1024x693 1 1024x693

Ακόμη και αν λέγονται διάφορα για το ποιος έφτιαξε πρώτος τα onion rings, γνωρίζουμε δύο πράγματα. Ότι η συνταγή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μία διαφήμιση του New York Times Magazine το 1933 και πως το 1920 το πρώτο drive-in εστιατόριο ονόματι Kirby’s Pig Stand, τα προσέφερε στο μενού του. Όποια και αν είναι η αλήθεια, αξίζουν συγχαρητήρια σε όποιον σκέφτηκε ότι πέρα από τις πατάτες, είναι και τα λευκά κρεμμύδια που μπορούν να γίνουν deep fried και να σερβιριστούν με τριμμένη παρμεζάνα – αυτή ήταν η πρώτη παραδοσιακή συνταγή.

Pig Stand Number 2

Για να τα φτιάξεις να θυμάσαι δύο πράγματα. Ότι χρειάζεσαι μεγάλα κρεμμύδια, κυρίως λευκά και πως οι ροδέλες πρέπει να είναι λεπτές για να μπορέσει να τηγανιστεί σωστά το κρεμμύδι. Το μείγμα που θα τις βάλει πρέπει να περιέχει αλεύρι, μαγειρική σόδα, αλάτι και λίγη πάπρικα για να δώσει γεύση. Σε άλλο μπολ θα βάλεις γάλα, αβγό και πιπέρι, ώστε στη συνέχεια να τα πασπαλίσεις είτε με κομμάτια ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά.  Αν έχεις φριτέζα η κατάσταση θα είναι εύκολη, διαφορετικά γέμισε το τηγάνι σου με ηλιέλαιο και τηγάνιζέ τα ανά τετράδες ώστε να έχεις έλεγχο και να μην σου καούν.

Σερβίρονται με ένα σωρό ντιπάκια. Από τσένταρ μέχρι γλυκόξινη, sweet n’ sour, Jack Danie’s sauce, κέτσαπ, μουστάρδα με μαγιονέζα και κάρυ. Καλή απόλαυση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved