Τo σωστό κεφτεδάκι θέλει την σχάρα του

Και εδώ θα το βρεις στην πιο spicy εκδοχή του.

Για ένα ζουμερό κεφτεδάκι αντάξιο της πείνας σου όπως το παρακάτω, πρέπει να γνωρίζεις το εξής: το καλύτερο κρέας για τον κιμά σου, είναι το αρνί που περιέχει 10% λίπος, καθότι τα υλικά δένουν καλύτερα χωρίς να ξεραίνονται. Αντιθέτως, αν χρησιμοποιήσεις άπαχο κιμά, τα κεφτεδάκια σου θα είναι πιο στεγνοί. Ετοιμάσου για τα πιο spicy κεφτεδάκια που έφτιαξες ποτέ.

Υλικά

(για 4 άτομα ώστε να φάει και η παρέα)

550 γρ. αρνίσιο κιμά

1 αβγό χτυπημένο

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 ματσάκι κολίανδρο, ψιλοκομμένο

Μερικά φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πάπρικα

1 κ.γλ. κύμινο

1/4 κ.γλ. κανέλα

2 κ.σ. νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν

Αλάτι - πιπέρι

51166610 pepper monkey lamb


Εκτέλεση

Ανακατεύεις όλα τα υλικά και τα ζυμώνεις για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα.

Την αφήνεις να κρυώσει για 1 ώρα στο ψυγείο.

Προθερμαίνετε το γκριλ στους 200-220 βαθμούς.

Πλάθεις το μείγμα σε μπαλίτσες και ψήνεις για αρκετά ώρα από την κάθε πλευρά.

Πασπαλίζεις με αλάτι και κύμινο και σερβίρεις.