Έρευνα: Γιατί η μπύρα κάνει καλό στην υγεία

Δεν πρόκειται για αντιβιοτικό αλλά σίγουρα βοηθάει.

Μία νέα έρευνα μας αποδεικνύει πως η μπύρα είναι πολύτιμη. Ναι, έρχονται γιορτές και κανείς δεν παραπονιέται, μέχρι να συναντήσεις την πρώτη ζυγαριά κι ανέβεις πάνω…μετά αρχίζει η γκρίνια και η μίρλα.

Αλλά μην φοβάσαι! Μία νέα έρευνα αποδεικνύει πως η μπύρα, όταν καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες, βοηθάει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.  

Ναι, κι όμως, η μπύρα. Αλλά περίμενε, μην βιάζεσαι, διάβασε παρακάτω πριν πας καρφί για την κάβα για φόρτωμα.

Η έρευνα εμφανίστηκε στην εφημερίδα Telegraph και υποστηρίζει πως βρέθηκε από επιστήμονες ένα φιλικό για τα έντερα βακτηρίδιο.

Δες ποιες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ.

 

Χρειάζεται όμως μία ιδιαίτερη διαδικασία, η οποία δεν βρίσκεται στις κοινές μπύρες του εμπορίου, μας εξηγεί ο χημικός Eric Claassen.

Γενικά το αλκοόλ δεν είναι καλό για την υγεία του εντέρου αλλά με αυτό τον ειδικό τρόπο χημικής επεξεργασίας της μπύρας τα προβιοτικά στοιχεία της παραμένουν.

 

Μπορούν να συμβάλουν στη νόσο Αλτσαχάιμερ όπως και σε διάφορα είδη καρκίνου του εντέρου. Αυτές οι πηγές αποκαλύπτουν πως τα προβιοτικά της μπύρας μπορούν να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις διάφορα είδη μπύρας: