Το μήλο δεν πάει μόνο με γιαούρτια

Χοιρινό με σος μήλου για αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν.

Η Καθαρά Δευτερά πλησιάζει και μαζί της τα θαλασσινά. Το χοιρινό με τη σος μήλου, είναι το τελευταίο καταφύγιο για το κρέας πριν πλακώσουν οι ταραμοσαλάτες και οι λαγάνες. Και η παρακάτω συνταγή είναι πιο εύκολη απ' ότι ακούγεται.

Υλικά (για 4 άτομα)

2 χοιρινά φιλέτα περίπου 400γρ. το καθένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. καθαρισμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερ
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μάραθος
Ψιλοκομμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι
4 κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι
Αλάτι-Πιπέρι
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Σος Μήλου

2-3 μήλα ψιλοκομμένα και καθαρισμένα
1 φλιτζάνι κρασί πόρτο
2-3 κ.σ. cranberry sauce

Για το σερβίρισμα

¼ φλιτζάνι μηλόξιδο
Ψητές πατάτες (προαιρετικά)

1603p41 pork chops sauteed apples brussels sprouts

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Σε ένα μπολ βάζεις το σκόρδο, το τζίντζερ, το μάραθο, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα φύλλα θυμαριού με λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

3. Ρίχνεις το μείγμα πάνω στα φιλέτα και τα βάζεις σε ένα λαδωμένο ταψί.

4. Ψήνεις το χοιρινό για 20 λεπτά μέχρι να μην βγάζει αίμα όταν το τρυπάς.

5. Όταν γίνει το κρέας, το βγάζεις από το ταψί και το αφήνεις σε ζεστό μέρος.

 

Για τη σος μήλου

1. Σε ένα μικρό τηγάνι ψήνεις το μήλο με λίγο νερό σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει.

2. Προσθέτεις το πόρτο και την cranberry sauce και σιγοβράζεις για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι το μήλο να λιώσει και να δέσει η σος.


Για το σερβίρισμα:

1. Κόβεις το χοιρινό σε χοντρά κομμάτια και σερβίρεις με τους χυμούς του, τις πατάτες και τη σος μήλου.