WHISKY LIVE:  Long Live the King! Τα Όσκαρ του ουίσκι επιστρέφουν!

Η μεγάλη πρεμιέρα πλησιάζει και ο θρόνος είναι έτοιμος για να υποδεχθεί τον βασιλιά των ποτών στo απόλυτο διεθνή θεσμό του Luxury Sampling.

Το παγκόσμιο Whisky Live έρχεται και θα μας αποκαλύψει τα μυσικά του «νερού της ζωής» - και προσοχή, τα ξέρει όλα!

Λίγο πριν τα επόμενα World Whiskies Awards και τη νέα έκδοση του χριστουγεννιάτικου τεύχους της «βίβλου», δηλαδή του βρετανικού Whisky Magazine, το Whisky Live στρώνει το κόκκινο χαλί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη και παρελαύνει θριαμβευτικά ως την Αθήνα, για να δεχθεί με μεγαλοπρέπεια τους λάτρεις του ουίσκι και της  πολυτέλειας την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne.

In “Whisky” veritas,

Θα έλεγε σίγουρα ο αρχαίος Πλίνιος αν ζούσε στις μέρες μας, ειδικά αν έβλεπε την ανανεωμένη παλέτα με εξαιρετικές ετικέτες που θα μπορέσουμε φέτος να δοκιμάσουμε, οι οποίες επιφυλάσσουν μοναδικές εκπλήξεις για τον ουρανίσκο μας. Το Whisky Live, έχοντας ταξιδέψει ολόκληρο τον χρόνο σε 45 μητροπόλεις ανά τον κόσμο, μας συστήνει τα ‘Whiskies of the World” και μας εξιστορεί τις περιπέτειές του σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους μέσα από επιλεγμένα brands και labels, τα περισσότερα από τα οποία δεν εισάγoνται ακόμη στην ελληνική αγορά!

Premium ουίσκι σε εκφάνσεις single malt και όχι μόνο, βραβευμένα labels και ειδικές εμφιαλώσεις, οικίες και σπάνιες, από παραδοσιακές και νέες χώρες παραγωγής στην Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική και την Αυστραλία, αλλά πάντα με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές της γενέτειρας Σκωτίας και Ιρλανδίας. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

2PW 4472 Αντίγραφο

More on the table!

Φυσικά και υπάρχει, μας απαντά το Whisky Live, γιατί άλλωστε ως «ειδήμων» ξέρει πως να απογειώσει την απόλαυσή μας. Ευφάνταστα κοκτέιλ ουίσκι, εξαιρετικός καφές σε Irish εκδοχή και εκλεπτισμένες γεύσεις finger food και gourmet προϊόντών, από κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και τον Chef της Μεγάλης Βρετανίας – ανάλογα με το event που θα επισκεφθείτε, είναι μόνο μερικοί από τους άσσους που έχει στο μανίκι του. Κι εμείς θα παιχνιδίσουμε με τις γεύσεις, εξερευνώντας κλασσικούς και αναπάντεχους συνδυασμούς, σε μια προσπάθεια μυήσης στην τέχνη του food pairing!

To be or not to be…an «Exclusive»?

Αν και το Whisky Live είναι, έτσι κι αλλιώς, ένα event όπου όλοι οι επισκέτπες είναι VIP, η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή για όποιον αγαπά πραγματικά το ουίσκι και δεν θα θέλει να χάσει την ευκαιρία να δοκιμάσει περισσότερα από 20 πρόσθετα labels, επιλεγμένα αποκλειστικά για ένα περιορισμένο “Exclusive” κοινό, με την πιο ακριβή ετικέτα της σειράς να είναι από το Αυστραλιανό Sullivan’s Cove, αξίας μεγαλύτερης των 480€.

2PW 4488 Αντίγραφο

An “Old & Rare” Story

Οι διάσημοι Σκωτσέζοι whisky experts – και World Whisky Awards Judges  – Simon Roser και Franchi Ferla, μετά την γνωριμία τους για πρώτη φορά με το ελληνικό κοινό τον Μάιο, στην πρεμιέρα του Whisky Live Nights στο 42 Barstronomy, επέλεξαν ειδικά για τα ελληνικά events μια σειρά από “Old & Rare” ετικέτες για να μας συστήσουν τη φιλοσοφία και τον παλαιό τρόπο παραγωγής του ουίσκι, μέσα από σπάνιες φιάλες, τις οποίες θα μπορούν να δοκιμάσουν οι κάτοχοι του exclusive εισιτηρίου. Ο Simon Roser θα είναι ο ίδιος στην Αθήνα για να περιηγηθεί μαζί μας στα μονοπάτια της ιστορίας του ουίσκι. Κι εμείς σίγουρα θα το εκμεταλλευτούμε.

Yes, the Chairman is here!

O Σκωτσέζος Rob Allanson, o διασημότερος από τη νέα γενιά whisky Experts και Πρόεδρος των World Whiskies Awards, μετά τις επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα δώσει για πρώτη φορά το παρόν στο event της Αθήνας και σίγουρα επηρεασμένος από το πνεύμα των Χριστουγέννων, μας προσφέρει απλόχερα τα δώρα του. Δύο εξαιρετικά “In Hall” masterclasses, ανοικτά “first come, first served” σε όλους τους επισκέπτες!

Rob Allanson

To πρώτο masterclass, το οποίο θα ξεκινήσει στις 19:00, σε απόλυτη συμφωνία με το θέμα της φετινής διοργάνωσης, έχει τίτλο “Whisky: A world tour” και θα μας παρουσιάσει όχι μία, όχι δύο αλλά… επτά υπέροχες ετικέτες:

  • Sullivan's Cove American Oak single cask
  • Caribou Crossing
  • The English single malt whisky
  • Old Fitzgerald Kentucky straight bourbon
  • The Kurayoshi Japanese pure malt whisky
  • Glenmorangie 14 years old Highland single malt Scotch whisky
  • Tamdhu 14 years old Speyside single malt Scotch whisky

 

Το δεύτερο masterclass αναμένεται να ξεκινήσει στις 20:30 και οι – επίσης – επτά ετικέτες που θα δοκιμάσουμε, θα είναι υπό τον τίτλο “Ireland and Islay, smoke and butter”, έτσι για να μην ξεχνάμε και τις γενέτειρες!

  • Clonakilty single batch Irish whiskey
  • Roe & Co blended Irish whiskey
  • Writers Tears Irish whiskey
  • Teeling small batch Irish whiskey
  • Dunville's Irish whiskey
  • Ardbeg Corryvreckan Islay single malt Scotch whisky
  • Johnnie Walker Blue Label blended Scotch whisky

 

2PW 4714

 

“The cigar is the perfect complement to an elegant lifestyle”, George Sand

Και σίγουρα ταιριάζει με το ουίσκι, προσθέτουμε εμείς! Αυτός είναι και ο λόγος που ο Cigar Expert Νίκος Νικολαΐδης θα βρίσκεται στη Μεγάλη Βρεταννία, για να μας ξεναγήσει στον μαγικό κόσμο των πούρων, καθώς και για να μας ενημερώσει για τα Whisky Live – The Cigar Series, τη νέα σειρά από 10 events που έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με το Whisky Live και την Κάβα Ανθίδη, τα οποία θα ξεκινήσουν στον mancave υπόγειο χώρο του Angus Hudson Room, στο γνωστό 42 Barstronomy. Αν και στη Μεγάλη Βρεταννία, ο χώρος δεν επιτρέπει το κάπνισμα, εμείς θα κάνουμε τις επιλογές μας.

Shop, shop, shop – it’s Christmas!

Χριστούγεννα σημαίνουν δώρα. Και ένα από τα καλύτερα δώρα είναι πάντα ένα καλό ουίσκι.

Γι’ αυτό οι ειδικοί της Κάβας Ανθίδη, θα είναι εκεί για να σας βοηθήσουν να διαλέξετε την κατάλληλη για εσάς ετικέτα από το WL Shop.

Buy your ticket

Μην χάνετε λοιπόν χρόνο. Αγοράστε το εισιτήριό σας, είτε για την Αθήνα (εδώ), είτε για τη Θεσσαλονίκη (εδώ) και ελάτε στο καλύτερο ουίσκι event της χρονιάς!

Και κάτι μας λέει ότι με το εισιτήριό σας, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε και έως 1.000€, μόλις ανακοινωθούν τα νέα Whisky “Games” Live.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved