Το Mortlach έρχεται στην οικογένεια ουίσκι του Game of Thrones

Το Six Kingdoms φέρνει μαζί του μεγαλείο των speyside.

Η σειρά ουίσκι Game of Thrones της Diageo έφερε στο φως μερικά από τα ωραιότερα και πιο κλασσικά single malts που έχει αγαπήσει το πιστό κοινό του ουίσκι. Που το λες και εξαιρετικό σαν κίνηση, μιας και το ευρύ κοινό μπήκε στην διαδικασία να γνωρίσει φιάλες που πιθανόν να μην γνώριζε μέχρι τώρα. Η τηλεοπτική σειρά μπορεί να τελείωσε, αλλά σίγουρα όχι και η σειρά των ουίσκι.

Διάβασε εδώ για τα καπνιστά ουίσκι που τόσο αγάπησες. 

Το Mortlach έχει χαρακτηριστεί από πολλούς connoisseurs ως το καμάρι των speyside. Έρχεται κατευθείαν από το αποστακτήριο του Dufftown, που χρονολογείται επίσημα από το 1823 – παρότι οι ντόπιοι δούλευαν το ουίσκι στην περιοχή μέχρι και 150 χρόνια νωρίτερα. Μάλιστα για την ιστορία, ο Alexander Cowie που κληρονόμησε το αποστακτήριο από τον πατέρα του, έφερε στο Mortlach μία επαναστατική για την εποχή και ξεχωριστή μέχρι σήμερα απόσταξη που το κάνει ιδιαίτερο μέχρι σήμερα. H απόσταξη 2,81 φορές ακριβώς, που δίνει αυτό το ξεχωριστό σώμα και την αναγνωριστική γεύση ενός Mortlach.

game of thrones six kingdoms mortlach 15 year old 11 05 2019

Αυτό εδώ, είναι το Six Kingdoms. Ένα Mortlach 15 ετών που η Diageo έχει σκοπό να φέρει κοντά μας τον Δεκέμβριο με το Κοράκι με τα Τρία Μάτια να το διακοσμεί και που το ταξίδι του ξεκινάει από τα βαρέλια sherry για να καταλήξει να ωριμάσει σε εκείνα του bourbon. Τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της απαλής γεύσης του συγκεντρώνονται γύρω από τη βανίλια και τα μπαχαρικά, αλλά σε κάθε περίπτωση, πολύ δύσκολα δεν θα βρει κάποιος ικανοποίηση σε ένα 15αρι Mortlach. Το λες και ένα τέλειο δώρο για τον εαυτό σου αυτά τα Χριστούγεννα.

Καλώς να ορίσει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved