Το Ardberg Supernova είναι το πιο δυνατό ουίσκι της χρονιάς

Αν σου αρέσουν τα καπνιστά πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις τον δυναμίτη των Islay.

Τα καπνιστά ουίσκι έχουν οπωσδήποτε το δικό τους κοινό. Τα αγαπάς ή τα μισείς. Και αν είσαι στην κατηγορία των φανς, θα το βρεις πολύ δύσκολο να μισήσεις ένα μπουκάλι Ardberg Supernova. Δημιουργήθηκε αρχικά για  τους ίδιους τους γευσιγνώστες του αποστακτηρίου, που μετά από την εκρηκτική του γεύση θεώρησαν σωστό να μοιραστούν την δυνατή του γεύση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Ardberg Supernova είναι ένα πραγματικό σούπερνοβα γεύσεων. Έχει κυκλοφορήσει άλλες 3 φορές (2009, 2010, 2014) και αποφάσισε να κάνει και φέτος μία δυναμική εμφάνιση τιμώντας τα Islay ουίσκι που ξεχωρίζουν για την μοναδική τους γεύση. Η τύρφη κάνει στο έπακρο την δουλειά της, αφού από την πρώτη κιόλας μυρωδιά θα την αναγνωρίσεις μαζί με έντονο καπνό, πάπρικα αλλά επίσης και νότες από τσίλι ή καβουρδισμένο κουρκουμά. Στον ουρανίσκο είναι πλούσιο και γεμάτο, δικαιολογώντας τους 53,8% βαθμούς που έχει να προσφέρει. Υπάρχουν έντονα στοιχεία από την τύρφη, αλλά την ίδια στιγμή και μία φρουτώδης έκρηξη που ξεκινά από τα μήλα και φτάνει μέχρι τα limes. Το τελείωμα του είναι όπως αρμόζει σε ένα δυνατό peated ουίσκι. Καρβουνισμένο, με ίχνη από κίτρο, αλμυρή καραμέλα και κακάο. Η γλώσσα σου σίγουρα τρεκλίσει στην πρώτη γνωριμία μαζί του.

 

 

Η νέα σειρά Supernova θα φέρει πίσω τις μνήμες της τελευταίας φοράς που κυκλοφόρησε το 2014 και που θέλει να το τιμήσεις σαν μεγάλος φαν των καπνιστών ουίσκι. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσες φιάλες θα είναι διαθέσιμες για το κοινό, αλλά θέλεις σίγουρα να έχεις μία από εκείνες που δεν θα ξεπεράσουν τα 200 ευρώ – μιας και η τιμή τους στη συνέχεια θα εκτοξευτεί λόγω ότι η σειρά είναι limited edition.

Από ένα ουίσκι που κατάφερε να φτάσει το 2015 να ωριμάσει στο διάστημα, σίγουρα περιμένεις τα καλύτερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved