Η τηγανητή υπεροχή της Γαρίδας Τempura

Θέλεις finger food για τα φιλαράκια; Εδώ είσαι.

Ξέχνα για λιγό της τηγανητές πατάτες και τα κεφτεδάκια. Το finger food είναι το φαγητό των εργένηδων. Και όσον αφορά τις γαρίδες tempura, μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό έδεσμα για όσους θέλουν κάτι να τσιμπολογούν για την βραδινή ταινία με τους κολλητούς.

 

Υλικά (για 4-6 άτομα)

15 μέτριες γαρίδες (αν θες χρησιμοποιείς και καραβίδες)
2 φλιτζάνια ρυζάλευρο
1 αβγό
1 1/2 φλιτζάνι νερό
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Λάδι για το τηγάνισμα
Soy sauce ή sweet n' sour για το σερβίρισμα

prawn tempura

 

Εκτέλεση

1. Βάζεις το ριζάλευρο, το αβγό και το νερό σε ένα μπολ και το ανακατεύεις καλά.

2. Βάζεις στο γουόκ  (ή αν δεν έχεις σε ένα τηγάνι) το λάδι και το ζεσταίνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

3. Βουτάς τις γαρίδες στο μείγμα και μετά στο αλεύρι και ψήνεις από ένα λεπτό την κάθε πλευρά.

4. Τις βάζεις σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πλεονάζον λάδι.

5. Σερβίρεις με συνοδεία από τις σος.