Ήρθε η ώρα να μάθεις να φτιάχνεις γεμιστά

Οι μαγειρικές σου δεξιότητες, ανεβαίνουν level.

Μην ξινίζεις τα μούτρα σου. Αν πρέπει να μάθεις να μαγειρεύεις 3 παραδοσιακά γεμιστά, ένα από αυτά οφείλουν να είναι τα γεμιστά. Μπορεί να μην τα φτιάξεις ποτέ όπως η μάνα σου και η γιαγιά σου, αλλά κανείς δεν γεννήθηκε σεφ. Αξίζει τον κόπο σου, την προσοχή σου και κυρίως την νοστιμιά που θα ετοιμάσεις. Είσαι έτοιμος να μάθεις το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό φαγητό;

 

Υλικά (για 6 άτομα)

1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 μεγάλες κίτρινες και 2 μεγάλες κόκκινες ή πράσινες πιπεριές
6 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο για λίγο ακόμη για ράντισμα στο ταψί
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2/3 φλιτζάνια κουκουνάρι
1 κύβο Knorr Αγρόκηπο Μεσογειακά Μυρωδικά
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

imgp9492 2

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζεις νερό, ρίχνεις τον κύβο και μόλις πάρει βράση προσθέτεις το ρύζι. Μόλις ετοιμαστεί, το στραγγίζεις και το βάζεις στην άκρη.

2. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

3. Κόβεις το πάνω μέρος την ντομάτας (εκεί που βρίσκεται το κοτσάνι) και αδειάζεις το εσωτερικό της σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας κουταλάκι του γλυκού.  Μετά τις τοποθετείς ανάποδα σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίξουν.

4. Κατά τον ίδιο τρόπο, κόβεις το πάνω μέρος από τις πιπεριές και καθαρίζεις το εσωτερικό τους πετώντας τα σποράκια. Μετά τις αλείφεις με λίγο λάδι, τις βάζεις σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τις ψήνεις στο φούρνο για 15 λεπτά.

5. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζεις τις ντομάτες και τις πιπεριές με το άνοιγμα προς τα πάνω και αλατοπιπερώνεις.

6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις  το λάδι και σοτάρεις τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και το κουκουνάρι και ψήνεις για 1 ακόμα λεπτό.

7. Βγάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και βάζεις μέσα το ρύζι, το εσωτερικό από τις ντομάτες που έβγαλες πριν (αφού το χτυπήσεις σε μπλέντερ ή το ψιλοκόψεις) και τον δυόσμο. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

8. Με ένα κουταλάκι γεμίζεις τις ντομάτες και τις πιπεριές.

9. Ρίχνεις στο ταψί ένα φλιτζάνι βραστό νερό και τα βάζεις να ψηθούν στο φούρνο για 20 λεπτά.

10. Τα βγάζεις από τον φούρνο, ραντίζεις με λίγο λάδι και ψήνεις για 20 λεπτά ακόμη με΄χρι να ροδίσουν.