Θα έδινες 2 εκατομμύρια δολάρια για ένα μπουκάλι ουίσκι;

Αν ήσουν ζάμπλουτος και αν αυτό ήταν ένα Macallan του 1926, η απάντηση θα ήταν «ναι».

Ότι είναι ένα από τα διασημότερα Speyside ουίσκι της Σκωτίας είναι γνωστό. Όπως και ότι είναι το τρίτο πιο εμπορικό ουίσκι στον κόσμο. Το Macallan και οι σπάνιες φιάλες του, είναι κάτι παραπάνω από ένα πασίγνωστο και γευστικά μοναδικό ουίσκι. Είναι επένδυση και δεν είναι λίγοι όσοι αγοράζουν μπουκάλια για να τα κλείσουν σε θυρίδες.

Διάβασε εδώ για τα ουίσκι που πρέπει να γνωρίζεις. 

Μία από τις φιάλες της συλλογής Fine and Rare που τέθηκαν σε δημοπρασία, ήταν το Macallan 1926 που κατάφερε μέσω του οίκου Sotheby’s να πωληθεί για περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια. Ουσιαστικά έσπασε το ρεκόρ δημοπρασίας, ως το πιο ακριβό ποτό που έχει πωληθεί ποτέ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα ακόμη Macallan ίδιας χρονιάς, που δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christies και πωλήθηκε για 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Φέτος τέθηκαν 260 φιάλες σε δημοπρασία, οι οποίες συνολικά απέφεραν κέρδη αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

the macallan 50 year lalique edition six pillars collection in bespoke cabinet

Μην το κοιτάζεις ψηλομύτικα. Αν σου έτρεχαν τα λεφτά από τα μπατζάκια, πιθανότατα να είχες βάλει και εσύ το χέρι στην τσέπη. Δες στις παρακάτω φωτογραφίες μερικές ακόμη σπανιότατες φιάλες Macallan.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved