Γιατί τίποτα δεν είναι πιο στυλάτο από το να είσαι ο εαυτός σου

Λοιπόν, ας σηκώσουν το χέρι όσοι σπαταλάνε παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά ημερησίως μπροστά από την γκαρνταρόμπα τους, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ανακαλύψουν το απόλυτο outfit για το γραφείο, την προπόνηση, το ραντεβού ή την έξοδο με τους κολλητούς σας. Τέλεια! Τώρα που έχω την απόλυτη προσοχή σας, μπορούμε να μαζευτούμε κάποια στιγμή όλοι μαζί και να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που μας κάνει και σαστίζουμε με το στόμα ανοιχτό μπροστά από την ανοιχτή μας ντουλάπα, λες και συναντήσαμε απροειδοποίητα κάποιον ελέφαντα να κάθεται στο κάτω μέρος.

Ειλικρινά, μερικές φορές σκέφτομαι, πως αν μπορούσαμε με κάποιον μαγικό τρόπο να αποζημιωθούμε με χρήματα, για όλον τον χρόνο που έχουμε χάσει ψάχνοντας να βρούμε τι θα φορέσουμε, θα είχαμε καταφέρει να λύσουμε διά παντός το οικονομικό μας ζήτημα και απλά θα αράζαμε σε μία άνετη σεζλόνγκ, πλάι στην ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα μας, πίνοντας την αγαπημένη μας μπύρα ΑΜΣΤΕΛ.

Το παράδοξο βέβαια με το παραπάνω παράδειγμα, όπως και με όλα σχεδόν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση, είναι πως ενώ η ερώτηση: «Τι θα φορέσω» είναι απλή και περίπλοκη ταυτόχρονα, θα μπορούσε να απαντηθεί ως διά μαγείας, αρκεί να συνειδητοποιούσαμε επιτέλους, πως τίποτα δεν είναι πιο στυλάτο από το να είμαστε απλά ο εαυτός μας!

 

2

 

Ναι αλλά πώς;

Όλοι ανεξαιρέτως, εγώ, η δασκάλα σου πίσω στο Γυμνάσιο, ο κολλητός σου, ακόμη και το quote που βρίσκεται τυπωμένο στο μπλουζάκι σου, επιμένουν να σου υπενθυμίζουν με έμπειρο ύφος να «είσαι ο εαυτός σου», χωρίς όμως να σου διευκρινίζουν πως ακριβώς θα το καταφέρεις αυτό, ειδικά όταν μερικές φορές ακόμη και εσύ ο ίδιος δυσκολεύεσαι να αναγνωρίσεις κάποιες συμπεριφορές ή κάποια χαρακτηριστικά σου. Ωστόσο, υπάρχει ένα τρόπος να το καταφέρεις και πίστεψέ με, είναι πολύ πιο εύκολος από ότι νομίζεις, αρκεί να επενδύσεις σε κάτι διαχρονικό και μοναδικό, που θα σου αποκαλύψω αργότερα. Πάρε για παράδειγμα την αγαπημένη σου μπύρα ΑΜΣΤΕΛ. Τι θεωρείς πως είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει τα τελευταία 55 χρόνια, εκτός από το 100% ελληνικό κριθάρι που περιλαμβάνει στη σύστασή της; Μα φυσικά το ότι έχει παραμείνει σταθερή και αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου! Μπορεί να έχουν περάσει εκατοντάδες trends, μόδες και τάσεις, όμως δεν την παρέσυρε το εκάστοτε «ρεύμα» της εποχής, γιατί αυτό που την κάνει μοναδική, είναι η ίδια της η αυθεντικότητα.

 

3

 

Take it on the otherside…

Μπορεί να σου φανεί αστείο όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν σχεδόν τα πάντα, από τα ρούχα που θα φορέσουν το πρωί, μέχρι το μέρος που θα πιούν τη μπύρα τους, έχοντας στο μυαλό τους τι θα πουν οι γύρω τους ή ακολουθώντας τις τάσεις που κάποιος τρίτος και εντελώς άγνωστος έχει διαμορφώσει και προσπαθεί να τους επιβάλλει. Έτσι, καταλήγουν να ζουν μία καθημερινότητα, η οποία δεν έχει κανένα ίχνος από τη δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα και αναπόφευκτα καθόλου στυλ, αφού μοιάζει με τη ζωή που ακολουθούν εκατομμύρια άλλοι. Εσύ από την άλλη, αυτό που θα χρειαστεί να κάνεις για να γλιτώσεις από αυτή την «παγίδα» των καιρών μας, είναι απλά να απελευθερωθείς! Να απελευθερωθείς από τη σκληρή αυτοκριτική, τη γνώμη των άλλων και από εδώ και στο εξής, να σκέφτεσαι και να πράττεις έχοντας ως μοναδικό κριτήριο τον εαυτό σου και ό,τι σε προστάζει η καρδιά σου. Ακόμη κι αν πρέπει να πας αντίθετα από τους άλλους, σημασία έχει να το κάνεις επειδή όντως το θες, όχι επειδή είδες κάποιον άλλο να πηγαίνει προς τα εκεί. Κάνοντας ακόμη και τα πιο απλά, καθημερινά πράγματα με τον δικό σου ξεχωριστό τρόπο, επιλέγοντας έναν τρόπο ζωής, ακόμη και ένα ντύσιμο που σου επιτρέπει να είσαι στην πιο άνετη εκδοχή σου, όχι μόνο θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στον αληθινό σου εαυτό, αλλά θα έχεις δημιουργήσει μία «ταυτότητα», κάτι αυθεντικό που να είσαι σίγουρος πως θα ξεχωρίζει στο πλήθος.

 

 

4

 

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι πως αν θέλεις να παραδειγματιστείς από κάποιον, η αγαπημένη μας μπύρα ΑΜΣΤΕΛ από 100% ελληνικό κριθάρι, εδώ και 55 συνεχόμενα χρόνια, αποδεικνύει με κάθε τρόπο, όλα αυτά που προσπάθησα να σου επισημάνω στο παραπάνω κείμενο. Πως δεν υπάρχει τίποτα πιο στυλάτο, από το να είσαι ο πιο αληθινός εαυτός σου!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved