Το σις κεμπάπ έχει την δική του ιεροτελεστία

Η κορυφαία συνταγή του Μαρακές κατευθείαν στο πιάτο σου.

Στο Μαρόκο ξέρουν από κρέας. Έχουν διατηρήσει όλη την τεχνογνωσία στο πάντρεμα του κρέατος με τα μπαχαρικά, δίνοντας μοναδικά γευστικά αποτελέσματα όπως με το σις κεμπαπ. Το αρνί είναι το κατάλληλο κρέας γι' αυτήν την υπόθεση και όχι, δεν είναι τόσο δύσκολο για να το φτιάξεις σπίτι σου. 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι
¼ κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ½ κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. κύμινο
¼ φλ. χυμό λεμόνι
Αλάτι-Πιπέρι

BeefSkewers

Εκτέλεση

1. Καθαρίζεις το αρνί από το λίπος και το κόβεις σε κύβους περίπου 2 εκατοστών.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεις το κρέας με το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το σκόρδο, το κύμινο, τον χυμό λεμόνι και το πιπέρι.

3. Τα σκεπάζεις και τα αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

4. Ετοιμάζεις τα κάρβουνα ή προθερμαίνεις το γκριλ σου.

5. Περνάς 8-10 κομμάτια κρέας σε κάθε μεταλλικό σουβλάκι. Τα ψήνεις σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας τα κατά διαστήματα, για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν.

6. Σερβίρεις.