Πώς θα κάνεις νοστιμότερα τα burger που φτιάχνεις στο σπίτι

6 tips για εκείνους που αποζητούν το καλύτερο μπιφτέκι.

Αν αγαπάς το burger όσο και εμείς, αν δεν βαριέσαι να ψήνεις για φίλους αλλά και για την προσωπική σου ευχαρίστηση, γνωρίζεις ότι ο αγώνας για να φτιάξεις ένα τίμιο και πεντανόστιμο σπιτικό burger, δεν τελειώνει ποτέ. Ιδού μερικά σιγουράκια, για το πως θα εξυψώσεις την γεύση του από την επιλογή του κιμά, μέχρι το στήσιμό του στο πιάτο.

 

Δώσε έμφαση στον κιμά

burgers 1

Η πιο μεγάλη αλήθεια για το burger που αγαπάς είναι απλή. Το μπιφτέκι σου δεν θα είναι ποτέ εξαιρετικό αν ο κιμάς δεν είναι φρέσκος. Προτίμησε λοιπόν να ψωνίζεις από δικό σου χασάπη που θα περάσει το κρέας από την μηχανή μπροστά σου εκείνη την ώρα. Ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι ιδανικός γιατί περιέχει όσο λίπος πρέπει στις ίνες του, για να κάνει το μπιφτέκι σου ζουμερό στο ψήσιμο. Ωστόσο, καλό θα είναι να μην το περάσει περισσότερες από δύο φορές στη μηχανή του κιμά, έτσι ώστε να καταλαβαίνεις το κρέας στις δαγκωνιές σου. Αυτό είναι το παραδοσιακό tip του old classic αμερικανικού burger.

Επιβάλλεται η ψύξη

20170605 burger keep cool vicky wasik

Μέχρι να ψήσεις τα μπιφτέκια σου, η θερμότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Γιατί; Γιατί εκτός από το κρέας επηρεάζει και το λίπος που βρίσκεται μέσα σε αυτό. Αφού πλάσεις τα μπιφτέκια (σ.σ.: χωρίς ψωμιά ή βρώμη, παρά μόνο με αλάτι και πιπέρι και αυτό αφού τα πλάσεις, όχι νωρίτερα), φρόντισε να τα αφήσεις στο ψυγείο. Πρέπει να είναι κρύα και όχι παγωμένα. Προσέχεις λοιπόν τόσο την ψύξη που έχει το ψυγείο, όσο και την θέση στην οποία θα τα τοποθετήσεις.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στη γκάλερι φωτογραφιών που ακολουθεί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved