Ναπολιτάνα δεν έχουν μόνο τα μακαρόνια

Η πιο κλασσική πίτσα από τα χεράκια σου.

Αν είναι να παραγγείλεις πίτσα, μην σταθείς στους απλούς συνδυασμούς. Αν πάλι σου αρέσουν τα βασικά, όπως η πίτσα ναπολιτάνα, δεν υπάρχει λόγος να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Η ναπολιτάνα είναι εύκολη, γρήγορη και θα σε κάνει να επανεκτιμήσεις την απλή, παραδοσιακή συνταγή της πίτσας.

Υλικά 

Βασική ζύμη πίτσας
3 κ.γ. ελαιόλαδο
500γρ. ντομάτες κομμένες κονκασέ
1 κ.γ. ζάχαρη (εάν οι ντομάτες δεν είναι πολύ ώριμες)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι-Πιπέρι
250γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
50γρ.  φιλέτα αντσούγιας
Λίγη φρέσκια ρίγανη

 

Εκτέλεση

1. Βάζεις τις ντομάτες σε ένα μπολ, προσθέτεις την ζάχαρη, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύεις καλά.

2. Απλώνεις την ντομάτα με την βοήθεια ενός κουταλιού πάνω στο ανοιγμένο ζυμάρι και βάζεις την μοτσαρέλα, την αντσούγια και λίγη ρίγανη.

3. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για περίπου 7 λεπτά μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο (αντί για λάδι).

4. Τέλος γαρνίρεις με λίγη φρέσκια ρίγανη.