Θα έπινες μπύρα από συνταγή 5.000 ετών;

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Στανφορντ ακολούθησαν την συνταγή κατά γράμμα. Και τα κατάφεραν.

Οι φοιτητές του Στάνφορντ χρησιμοποίησαν μια συνταγή 5000 ετών από την Κίνα για να φτιάξουν τη δική τους μπύρα, ένα από τα παλαιότερα αλκοολούχα ποτά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η συγκεκριμένη συνταγή βρέθηκε από μια ομάδα αρχαιολόγων, μέρος της οποίας ήταν και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Στανφορτν, Li Liu, ο οποίος θεώρησε πως θα ήταν ωραία άσκηση για την τάξη της να αναλάβει την δημιουργία του ποτού. Η συνταγή μεταξύ άλλων περιέχει συστατικά όπως το κεχρί, το κριθάρι, η γλυκοπατάτα, καθώς και ένα είδος χόρτου που φυτρώνει στην βορειανατολική Ασία, γνωστό ως Job's Τears.


Η ανακάλυψη της συνταγής έγινε από την ανάλυση κινέζικων κεραμικών σκευών που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση μπύρας. Οι ερευνητές βρήκαν ίχνη μπύρας μέσα στα σκευάσματα, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι παρασκευαζόταν μπύρα πριν 5000 χρόνια σε εκείνη την εποχή. Ωστόσο, η ακριβής ποσότητα των συστατικών δεν είναι γνωστή για αυτό οι μαθητές της Liu πειραματίστηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη ποικιλία ζύθων, όπου κάποιες είχαν καλύτερη γεύση από άλλες.

Η χρήση κριθαριού για την παρασκευή της μπύρας είναι αυτό που εξέπληξε περισσότερο την Liu, καθώς το κριθάρι εμφανίστηκε στην κινέζικη μαγειρική περίπου 1000 χρόνια αργότερα. Η Liu πιστεύει ότι το κριθάρι χρησιμοποιήθηκε στην Κίνα για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών και πολύ αργότερα άρχισε η χρήση του στην μαγειρική.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved