8 ουίσκι για να βάλεις στην κάβα σου το φθινόπωρο

Η special releases λίστα που ετοιμάζει η Diageo, είναι για όσους εκτιμούν τα σπουδαία single malts.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι η μαγική 8αδα που περιμένουμε στον κόσμο του whisky. Γιατί μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά των ημερών του Αυγούστου, αλλά τα νέα που έρχονται από την Diageo  και τα special releases στις φιάλες της για το φθινόπωρο του 2019, μόνο ευχάριστα μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ένα smooth και ώριμο single malt 29 ετών, έρχεται κατευθείαν από το Pittyvaich, γνωστό αποστακτήριο για τα Speyside του που έκλεισε το 1993. Οπότε ένα single malt που αγγίζει τα 30 έτη, θα είναι ξεκάθαρα μία ευχάριστη έκπληξη για τον ουρανίσκο. Άλλο ένα Speyside που θα κάνει την εμφάνιση του και όπως πληροφορούμαστε κρατάει τον «αναμφισβήτητα ευγενή χαρακτήρα του», είναι ένα Dalwhinnie 30 ετών σε μία από τις  πιο σπάνιες εμφιαλώσεις του – με το single malt να έχει ήδη αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις από την συμμετοχή του στις συλλεκτικές φιάλες Game of Thrones που κυκλοφόρησε η εταιρεία.

 

d8fafe89840a630830531e2147c6dd70

 

Ένα από τα whisky που επιστρέφουν και είχαν παρουσιαστεί στο lineup του 2018, είναι και το καμάρι των Islay το Lagavulin 12 ετών, επιβλητικό όπως πάντα αλλά και παράλληλα με έναν ανανεωμένο χαρακτήρα. Τα υπόλοιπα πεντε  που συμπληρώνουν την 8αδα και προετοιμάζουν ένα μοναδικό φθινόπωρο, είναι ένα Cardhu 14 ετών, ένα πιστό Cragganmore 12 ετών,  το «νησιώτικο» Talisker των 15 ετών, ένα 18αρι Singleton με το αποστακτήριο του Mortlach να ολοκληρώνει το σύνολο με ένα Speyside single malt 25 ετών.

Όλα τα παραπάνω είναι διαλεγμένα από τον master blender της Diageo, Dr. Craig Wilson, o οποίος διαθέτει πάνω από μία δεκαετία εμπειρίας στο χώρο του whisky και έχει εργαστεί πάνω στο κομμάτι της αναλυτικής χημείας για το σκωτσέζικο SEPA.

Τα whisky της DIAGEO αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved